Tramp traži načine za izručenje Gulena Turskoj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Nov.2018, 23:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp traži načine za izručenje Gulena Turskoj

Bela kuća traži načine da se reši Fetulaha Gulena, najvećeg rivala turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana koji živi u SAD kako bi ublažila pritisak Turske na Saudijsku Arabiju kada je reč o ubistvu novinara Džamala Kašogija, objavio je En-Bi-Si Njuz pozivajući se na izvore u američkoj administraciji.

Administracija predsednika SAD Donalda Trampa zatražila je od nekoliko američkih federalnih agencija da pronađu zakonske načine za izručenje Gulena, kojeg Turska >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << smatra odgovornim za pokušaj puča u toj zemlji pre dve godine, objavila je ova mreža.

Napori uključuju smernice Ministarstvu pravde i FBI-a da ponovo otvore slučaj za izručenje Gulena, kao i zahtev za informacije o njegovom pravnom statusu u Odeljenju za državnu bezbednost, rekli su izvori.

Bela kuća je, kako se navodi, naročito bila zainteresovana za detalje o Gulenovom statusu rezidenta u SAD. On ima Zelenu kartu i živi u Pensilvaniji od kraja 90-tih godina.

Nijedna od pomenutih američkih agencija nije želela da komentariše izveštaj, ali jedan turski zvaničnik je za En-Bi-Si rekao da turska vlada ne povezuje slučaj Gulena sa ubistvom saudijskog novinara Džamala Kašogija.

"Mi definitivno ne vidimo vezu između ova dva slučaja. Želimo da vidimo delovanje SAD u vidu Gulenovog izručenja. I mi ćemo nastaviti našu istragu kada je reč o slučaju Kašogi", rekao je taj zvaničnik.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tramp traži načine da izruči Gulena Turskoj

Izvor: Radio 021, 15.Nov.2018

Bela kuća traži načine da se reši Fetulaha Gulena, najvećeg rivala turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana koji živi u SAD, kako bi ublažila pritisak Turske na Saudijsku Arabiju kada je reč o ubistvu novinara Džamala Kašogija, objavio je NBC pozivajući se na izvore u američkoj administraciji...Administracija...

Nastavak na Radio 021...

"En-Bi-Si Njuz": Tramp traži načine za izručenje Gulena Turskoj

Izvor: Blic, 16.Nov.2018, 00:43

Bela kuća traži načine da se reši Fetulaha Gulena, najvećeg rivala turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana koji živi u SAD kako bi ublažila pritisak Turske na Saudijsku Arabiju kada je reč o ubistvu novinara Džamala Kašogija, objavio je "En-Bi-Si Njuz" pozivajući se na izvore u američkoj...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.