Izvor: MozzartSport.com, 23.Okt.2021, 19:44

Tenzije u Bursi, Alimpijević isključen u prvoj četvrtini, njegovi puleni srušili Đorđevićev Fener

U Turskoj više nema neporaženih.

Očigledno da gust raspored ostavlja danak i na ekipu Fenerbahčea. Samo dva dana nakon tesnog poraza u Madridu, turski vicešampion je gostova u Bursi, ekipi Dušana Alimpijevića. Bivši trener FMP-a i Crvene zvezde odneo je pobedu u sudaru sa četom Aleksandra Đorđevića i to u neočekivano ubedljivom maniru >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << - 84:73.

Susret je obeležio i detalj s kraja prve četvrtine, kada je trener Burse Alimpijević zaradio isključenje. On i generalni menadžer Burse Nedim Judžel su morali da napuste parket zbog prigovora, posle jednog faula koji su arbitri svirali nad Nandom De Koloom.

Bursa je pred meč sa sastavom iz Istanbula imala samo jedan trijumf (tri poraza), dok je Fener bio jedini neporažen tim u ligi (4-0). Nema više timova koji nisu osetili gorak ukus neuspeha u Superligi, a večerašnji trijumf Alimpijevićevim Krokodilima daće ozbiljan vetar u leđa posle nešto slabijeg starta sezone.

Sjajnu su košarkaši Burse šutirali večeras. Za dva sa čak 76,92 odsto uspešnosti (20/26) i za tri vrlo dobrih 44,54 odsto (10/22). Utisak je da je zakazala odbrana Fenera, posebno u reketu. Najveće muke Đorđevićevoj ekipi zadavali su bivši bek Asvela Olerik Frimen, koji je meč zavrpšio sa 21 poenom i Endru Endrus, koji je odigrao gotovo perfektan meč. Brojao je do 20, ali bez promašaja iz igre (3/3 za dva i tri i 5/6 sa linije penala). Uhvatio je i tri skoka, sve skupa za indeks 24. Bivši plejmejker Mornara i Monaka Derik Nidam je dirigovao napadima domaće ekipe, pa je susret okončao sa osam poena.

Kod Fenerbahčea nova dobra rola Nanda De Koloa - 18 poena i šest asistencija, ali nije imao pravu podršku. Devin Buker je ubacio 12 poena (2sk), koliko i večeras vrlo dobri Šehmus Hazer (4as, 3sk). Dvocifren je bio i Akile Polonara sa 11 poena, dok je Marko Gudurić za gotovo 27 minuta na parketu postigao pet - 1/5 za tri poena i četiri asistencije.

Dobro je otvorila Bursa i posle dva minuta vodila sa 5:0. Fenerbahče je probio led preko Polonare, ali su Frimen i dobra odbrana Alimpijevićeve čete odlepili domaćina na 12:2. U finišu kvartala su Alimpijević i generalni menadžer domaće ekipe isključeni, što je De Kolou dalo priliku da izvede šest vezanih bacanja. Očekivano, bio je precizan, što je omogućilo gostima da stignu do preokreta u poslednjem minutu uvodnog kvartala. Ipak Omer Utku Al pogađa uz faul u smiraj deonice i donosi prednost Bursi pred odlazak na odmor (23:21).

Razlika se uvećala vrlo brzo, domaćin je trojkama zasuo koš rivala i stigao do dvocifrenog suficita. Dobrom igrom na protivničkoj polovini, poveo je i sa 17 razlike, ali je De Kolo vratio nadu gostima.

U nastavku, velika borba. Fener pravi seriju 10:0 i dolazi do preokreta. Odgovorio je Frimen, Bursa je napravila seriju, vratila prednost i na poslednji odmor otišla sa osam poena viška. Razlika je ubrzo dostigla i 15 poena, domaćin je preuzeo kontrolu u poslednjoj četvrtini i na kraju upisao veliku pobedu.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.