Tekstilci iz Turske žele da pokrenu proizvodnju u Srbiji

Izvor: RTS, 16.Okt.2018, 15:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tekstilci iz Turske žele da pokrenu proizvodnju u Srbiji

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić sastao se u Istanbulu sa vlasnicima firmi iz Asocijacije proizvođača tekstila Turske koji su zainteresovani za pokretanje proizvodnje u Srbiji.
Kako se navodi u saopštenju Ministarstva trgovine, tokom sastanka su vlasnici dve kompanije iz te asocijacije najavili da će već naredne nedelje doći u Srbiju i obići nekoliko lokacija >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i fabričkih hala, u cilju razmatranja mogućnosti za pokretanje proizvodnje.
Ljajić je predstavio sve pogodnosti koje očekuju potencijalne ulagače u Srbiji, dodajući da je naša zemlja vodeća u regionu kada je u pitanju privlačenje stranih investicija.
Istakao je i da je u poslednje tri godine u Srbiji veliki broj turskih kompanija iz oblasti tekstilne industrije započeo proizvodnju, kao i da većina njih razmišlja o povećanju kapaciteta, što je jasan pokazatelj dobre poslovne klime u našoj zemlji.
Predsednik Asocijacije Mustafa Gultepe rekao je da je Srbija postala nova investiciona destinacija za tekstilne kompanije iz Turske, posebno ističući pozitivna iskustva njihovih članova koji već posluju na srpskom tržištu.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.