TURSKE SNAGE UŠLE U ALEPO NAOČIGLED SIRIJSKIH TRUPA: 30 vojnih vozila stiglo po specijalnom zadatku

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Nov.2020, 16:01

TURSKE SNAGE UŠLE U ALEPO NAOČIGLED SIRIJSKIH TRUPA: 30 vojnih vozila stiglo po specijalnom zadatku

Stiglo naređenje iz turske komande

Turska vojska priprema se za povlačenje iz strateškog područja u Alepu. U utorak ujutru je veliki broj različitih vozila ušao u područje turske osmatračnice, koju je Sirijska arapska vojska (SAA) opkolila u oblasti Rašidin 5 u Alepu.

Prema izveštajima iz provincije Alepo u utorak, turska vojska je počela da utovaruje vozila opremom u, kako se čini, pripremama za potpuno povlačenje iz strateškog područja Rašidin >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 5.

Turkish military prepares to withdraw from strategic area in #Aleppo https://t.co/nE57pVn9qn #Syria #Turkey

— Al-Masdar News (@TheArabSource) November 24, 2020

Lokalni izvori izvestili su da je broj vozila koja su tamo stigla u utorak premašio 30, pri čemu su u većini slučajeva to bili kamioni koji se koriste za prevoz opreme.

Iako turska vojska ne razgovara o povlačenjima, već je započela demontažu svojih osmatračnica u nekoliko oblasti pod kontrolom Sirijske arapske vojske. Prvo povlačenje dogodilo se u oktobru, kada su turske oružane snage demontirale osmatračnicu u gradu Moreku.

#Syria: Evacuation of two Turkish military posts in western Aleppo

The Turkish army evacuated the Sheikh Aqil observation post and the Qabtan al-Jabal military post in western #Aleppo.#Turkey #Idlibhttps://t.co/ewpaw4K5n2

— IWN (@A7_Mirza) November 13, 2020

Turska vojska je nastavila sa povlačenjem svojih snaga i opreme na još četiri osmatračnice u provincijama Hama, Alepo i Idlib.

Prema sporazumu od 17. septembra 2018, turskoj vojsci je dodeljeno 12 osmatračkih mesta na severozapadu Sirije; međutim, uspostavili su više od 50 širom severnog dela zemlje.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije možete pročitati OVDE.

Da li smatraš da više znaš o digitalnim tehnologijama od svojih roditelja i nastavnika?

Choices Da

Ne

Hvala što ste glasali.

Pogledajte rezultate

Sirija Sirija uživo Turska rat u Siriji Alepo osmatračnica militanti turska vojska
Pogledaj vesti o: Turska,   Sirija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.