TURSKE SNAGE SE MASOVNO POVLAČE: Sirijske trupe nezaustavljivo napreduju

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Nov.2020, 03:01

TURSKE SNAGE SE MASOVNO POVLAČE: Sirijske trupe nezaustavljivo napreduju

Turci se spremaju za eventualnu evakuaciju

Turski i sirijski opozicioni izvori rekli su u utorak da Turska radi na povlačenju sa drugog izolovanog vojnog mesta na severozapadu Sirije.

Dodaje se da su turske snage ostavile područje pod kontrolom sirijskih snaga za drugo područje koje je i dalje pod kontrolom opozicije i frakcija iza kojih stoji Ankara.

Izvor u jednoj od opozicionih frakcija >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koje podržava Ankara rekao je da su kamioni stigli na osmatračnicu u Šer Magaru, severnoj provinciji Hame, kasno u ponedeljak uveče kako bi se pripremili za evakuaciju.

Turski izvor bezbednosti izjavio je da će snage koje se povlače iz Šer Magara biti preraspoređene na novi vojni položaj u mestu Kafin, u oblasti pod kontrolom opozicije u području Idliba.

Drugi turski izvor rekao je da se Turska priprema za povlačenje sa dodatnih lokacija u oblastima koje su sirijske vladine snage zauzele u napadu pokrenutom prošle godine.

Turkish military in NW Syria | New reinforcement enters Idlib, as preparations are underway to withdraw from “Shir Mghar” post 🇸🇾 #syria #turkey #idlib #war https://t.co/ppbqJAwu8B pic.twitter.com/1r33MoSF71

— boppinmule (@boppinmule) November 3, 2020

Sirijska opozicija kaže da Turska zadržava između deset hiljada i 15 hiljada vojnika na severozapadu Sirije, a postoje i opozicioni borci koje podržava Ankara i militantne grupe za koje se Turska obavezala da će ih razoružati i obuzdati.

Više vesti o Siriji, Libiji, Jemenu i Iraku potražite OVDE

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.