TURSKA POSTAJE NUKLEARNA SILA?! Erdogan: Neprihvatljivo da zemlje koje imaju nuklearke nama brane da nabavimo naoružanje!

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Sep.2019, 22:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TURSKA POSTAJE NUKLEARNA SILA?! Erdogan: "Neprihvatljivo da zemlje koje imaju nuklearke nama brane da nabavimo naoružanje"!

Turska želi da postane nuklearna sila!

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da je neprihvatljivo da države koje imaju nuklearno naoružanje zabrane Turskoj da ga i sama nabavi.

Erdogan, međutim, nije rekao da li Turska to zaista ima u planu, primećuje Rojters.

- Neke zemlje imaju rakete s nuklearnim bojevim glavama, ne jednu ili dve. Ali nam govore da ne možemo da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ih imamo. To ne mogu da prihvatim - rekao je Erdogan obraćajući se članovima njegove Partije pravde i razvoja u turskom gradu Sivasu.

Turski predsednik naglasio je da ne postoji razvijena zemlja na svetu koja nema nuklearno oružje.

Turska je 1980. godine potpisala Sporazum o neširenju nuklearnog naoružanja, a 1996. godine Ugovor o sveobuhvatnoj zabrani nuklearnih proba.

Ovo su NAJMOĆNIJE FOTOGRAFIJE koje su ikada napravljene, a iza svake se krije POSEBNA PRIČA (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.