TURSKA POSLE RAZORNOG ZEMLJOTRESA NA NOVIM MUKAMA: Preti im ledeni talas i snežne oluje - najavljen neviđeni minus

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Feb.2023, 14:01

TURSKA POSLE RAZORNOG ZEMLJOTRESA NA NOVIM MUKAMA: Preti im ledeni talas i snežne oluje - najavljen neviđeni minus

Vremenske neprilike dodatno će otežati rad spasilačkim službama.

Dva razorna zemljotresa pogodila su Tursku i sever Sirije, a osetili su se širom regiona i u nekoliko okolnih zemalja.

Nažalost, područje koje je pogođeno katastrofalnim zemljotresima, narednih dana zahvatiće ledeni talas. Pogoršanje vremena koje je tokom vikenda pogodilo Srbiju, sada se izmestilo na istok. Narednih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dana veći deo Turske pogodiće ledeni talas sa obilnim snegom i mećavom.

Već sutra snežna oluja pogodiće Istanbul, a već je otkazan veliki broj letova. Potom će ledeni talas zahvatiti i jugoistok Turske, odnosno područje pogođeno zemljotresima. Kako je reč o planinskom području sa nadmorskom visinom i preko 1000 metara, očekuju se obilni sneg, jak vetar i mećava.

Temperature u gradovima spustiće se na vrednosti ispod -10°C, a u ruralnim predelima i ispod -20°C. Vremenske neprilike dodatno će otežati rad spasilačkim službama, a veoma hladno vreme potrajaće danima. Kako je više hiljada ljudi ostalo bez krova nad glavom, ledeni talas će i te kako ugroziti njihov boravak na otvorenom ili u šatorima.

Hladna vazdušna masa spustiće se i do toplijih predela Mediterana i Sirije, pa će ovo područje biti pogođeno jakim kišama i niskim tempertaurama, iako se odlikuje veoma blagim i toplim zimama.

Više vesti o zemljotresu u Turskoj pročitajte OVDE.
Pogledaj vesti o: Zemljotres

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.