TRI DANA ŽALOSTI U TUTINU Sahrana predsednika Opštine na Gradskom trgu, telegram saučešća i od Erdogana

Izvor: Blic, 13.Okt.2017, 12:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TRI DANA ŽALOSTI U TUTINU Sahrana predsednika Opštine na Gradskom trgu, telegram saučešća i od Erdogana

Telegrame saučešća građanima Tutina, Sandžaka i porodici tragično nastradalog predsednika te opštine Šemsudina Kučevića uputili su danas brojni predstavnici državnog vrha Srbije, Turske i zemalja u regionu.

Telegrami su stigli od predsednika Srbije Aleksandra Vučića, predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana, kao i od predstavnika ambasada, političkih partija, verskih, humanitarnih, kulturnih i >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nevladinih organizacija.

Komemorativna sednica tim povodom jutros je održana u Domu zdravlja u Tutinu, kojoj su prisustvovali svi medicinski radnici sa teritorije opštine.

Opštinsko veće Tutina proglasilo je trodnevnu žalost, a danas u toj opštini ne rade škole i vrtići.

Osim u Tutinu, danas je Dan žalosti i u Novom Pazaru, a prema odluci Gradskog veća u ovom gradu.

Sahrana će biti obavljena danas na Gradskom trgu u 16 sati, a Kučević će biti sahranjen na gradskom groblju u naselju Kleče.

Kučević je poginuo juče u saobraćajnoj nesreći, koja se desila oko 15 časova na magistralnom putu Novi Pazar-Tutin.

On je hitno prebačen u novopazarsku Opštu bolnicu gde su lekari pokušali da mu spasu život, ali je ubrzo podlegao povredama.

Kučević je bio zamenik predsednika Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka, a na čelu ove opštine na Pešterskoj visoravni tekao mu je šesti mandat, od 1996. godine.

Na poslednjoj konstitutivnoj sednici SDA Sandžaka, lider i osnivač ove partije Sulejman Ugljanin ovlastio je Kučevića da rukovodi strankom do okončanja njegovog mandata predsednika Bošnjačkog nacionalnog veća.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.