TELEGRAF SA SRBIMA KOJI PUTUJU U ISTANBUL: Ne plašimo se rata u Turskoj, a i glupo je da nam propadne odmor (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 16.Jul.2016, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TELEGRAF SA SRBIMA KOJI PUTUJU U ISTANBUL: Ne plašimo se rata u Turskoj, a i glupo je da nam propadne odmor (VIDEO)

Na aerodromu Nikola Tesla, većina putnika uredno čeka red i sprema se za svoje destinacije u Turskoj. Oni, kako kažu nisu zabrinuti zbog nemira koji su se dogodili na ulicama Ankare, u kojima je nastradalo oko 200 ljudi, a više od hiljadu osoba je povređeno.

Povodom vojnog puča koji se desio u Turskoj, oglasio se i predsednik vlade Aleksandar Vučić, koji je pozvao građane Srbije da ne putuju na teritoriju ove zemlje, >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << navodeći da Srbija ne može da im garantuje bezbednost. Međutim, mnogi ipak nisu zabrinuti zbog novonastale situacije, pa uprkos nemirima odlaze na svoje putovanje.

Pogledajte šta su rekli putnici koji su se danas uputili prema Turskoj:

- Nismo uznemireni, gledali smo vesti, situacija se smirila. Mi putujemo na letovanje u Antaliju, tamo nije rizično - rekao nam je jedan od putnika.

Putnici koji su krenuli na svoje odmore, smatraju da ne treba da im propadnu karte za put, ali i da u letovalištima nema opasnosti.

Foto: A. Nalbantjan, Wikipedia/Hansueli Krapf

- Uplaćen je odmor, sve je već pripremljeno, nema razloga da se brinem. - izjavila je putnica za Telegraf, dodajući da ne strahuje za svoj život.

Uglavnom su svi pratili vesti u vezi sa ovim događajem, ali i nadležne institucije koje informišu javnost o bezbednosti situacije, i tako odlučili da krenu na let.

- Nisam zabrinut, proverio sam informacije u ministarstvu, sve je i redu i zato sam odlučio da putujem - zaključio je putnik koji se sprema da putuje u Tursku na odmor.

Foto: Telegraf

Grupa srpskih turista odletela je jutros nešto pre 5.30 sati za Antaliju, gde su imali uplaćene aranžmane za letovanje.

Sa aerodroma Nikola Tesla poručuju putnicima da sve informacije o statusu leta potraže u aviokompanijama, Info centru aerodroma na broj telefona 011 209 4444 i na veb sajtu www.beg.aero, gde se u realnom vremenu prikazuju informacije o vremenima poletanja i sletanja, kao i o eventualnim otkazanim letovima.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.