Izvor: RTS, 04.Mar.2021, 18:01

Srušio se helikopter turske vojske, poginulo deset vojnika

Deset osoba je nastradalo, a tri su povređene prilikom pada vojnog helikoptera u jugoistočnoj Turskoj, saopštio je turski ministar odbrane.
Helikopter se srušio u gradu Tatvan u provinciji Bitlis, naseljenoj pretežno Kurdima.
Vojni helikopter je poleteo iz provincije Bingol nešto pre 11 časova. Nakon pola sata leta nestao je sa radara, pa je pokrenuta istraga, navedeno je u saopštenju Ministarstva odbrane.
Deset vojnika je poginulo, a tri povređena su prebačena u bolnicu. Među poginulima je i jedan general-potpukovnik.
Uzrok pada helikoptera još nije poznat, ali se sumnja da je u pitanju nesreća.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

PRVI SNIMCI NAKON PADA VOJNOG HELIKOPTERA U TURSKOJ: Gužve na putu, hitne službe spasavanja na terenu (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Mar.2021

Nesreća se desila u provinciji Bitlis..Vojni helikopter se srušio na istoku Turske, poginulo 9 osoba, dok su 4 povređene, saopštilo je tursko Ministarstvo odbrane... Povređeni vojnici su hospitalizovani...Bingöl'den kalkan askeri helikopter kaza kırıma uğradı, 9 personel şehit oldu, 4 personel...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.