Srpsko meso planulo u Turskoj, subvencije skaču na 15.000 RSD VIDEO

Izvor: B92, 05.Dec.2018, 10:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpsko meso planulo u Turskoj, subvencije skaču na 15.000 RSD VIDEO

Beograd -- Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović izjavio je da će Srbija od Turske tražiti veće kvote za izvoz govedine i najavio povećanje subvencija.

Nedimović za Prvu TV kazao da smo za svega četiri do pet meseci ispunili kvotu za izvoz goveđeg mesa u Tursku i da će danas tokom razgovora sa turskim zvaničnicima zatražiti veće kvote za sledeću >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << godinu.

"Ovo je jedan od važnijih dana za naše stočarstvo. U poslednjih 4-5 meseci ispunili smo kvotu izvoz goveđeg mesa u Tursku, to je posao vredan 25 miliona evra, očekujemo da imamo veću kvotu sledeće godine, da stignemo do 10.000 tona. Imamo dovoljno robe, treba da prerađujemo meso i da izvozimo prerađevine sa dodatom vrednošću", naveo je Nedimović.

On je kazao da će subvencije za tov junadi biti povećana sa 10.000 na 15.000 dinara.

Nedimović je kazao da će Srbija otvoriti nova tržišta pa će izvoz početi u Izrael, Egipat i Liban i podsetio da smo već otvorili tržište Kine.

"Videćemo da otvorimo još neka nova tržišta. Idu bolji dani, cena je skočila 30 odsto na tržištu", naveo je Nedimović.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Dogodine izvoz 10.000 tona goveđeg mesa u Tursku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Dec.2018

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović je izjavio, pred put u Tursku, da očekuje da danas sa kolegom iz te zemlje dogovori povećanje kvote izvoza goveđeg mesa sa 5.000 na 10.000 tona u 2019. godini...Srbija je već ispunila kvotu izvoza goveđeg mesa u Tursku za 5.000 tona u vrednosti od 25 miliona...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.