Srijska vojska nastavlja sa raspoređivanjem snaga radi odbrane od agresije Turske - Damask

Izvor: Vostok.rs, 16.Okt.2019, 19:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srijska vojska nastavlja sa raspoređivanjem snaga radi odbrane od agresije Turske - Damask

Jedinice sirijske vojske nastavile su sa prodiranjem u teritorije koje su ranije bile pod kontrolom kurdskih snaga i zauzimanjem novih položaja u naseljima i gradovima u oblasti Tal Tamr na severozapadu zemlje, odnosno provincije Al Hasakija, radi dužnosti zaštite i odbrane domovine od turske agresije i njenih plaćenika iz terorističkih organizacija, prenosi sirijska SANA.
Prema dopisniku SANA-e u Al Hasakiju iz okoline Tal Tamre, vojne jedinice ušle su u nekoliko novih naselja, tako povećavši svoje prisustvo duž 15 km u naseljima Arbajin, Lailan, Al Ameria i Tavila, do naselja Al Ahras i grada Al Manadžir. Navodi se da se vojne jedinice i dalje raspoređuju u ostalim naseljima oko grada Tal Tamr, oko 40 km severozapadno od Al Hasake, gde vrše pozicioniranje radi suprotstavljaenja aktuelnoj turskoj agresiji na sirijsku teritoriju, navodi se u saopštenju. Jedinice sirijske vojske ušle su u naselja Tal Tamr, Silos Al Agibiš, al Hasakeh, grad Manbidž na severoistoku Alepa, grad Ajn Isa i Tabka, kao i na vojni aerodrom u Raki. U svim oblastima u kojima se rasporedila vojska, dočekana je s oduševljenjm naroda. Čitajte više na Situacija u Siriji - iz minuta u minut
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.