Srbija planira kupovinu ruskog gasa i preko gasovoda „Turski tok“

Izvor: Vostok.rs, 22.Feb.2018, 01:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija planira kupovinu ruskog gasa i preko gasovoda „Turski tok“

Srbija planira da nastavi kupovinu ruskog gasa, uključujući i preko gasovoda "Turski tok", izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, tokom posete ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova.

"Mi smo potvrdili našu želju da nastavimo da sarađujemo i da kupujemo ruski gas u budućnosti. Nadam se da će biti mogućnost da to radimo putem "Turskog toka", - rekao je predsednik Srbije na kraju sastanka sa ruskim ministrom spoljnih poslova.

Projekat "Turski tok" podrazumeva izgradnju gasovoda koji se sastoji od dve linije kapaciteta 15,75 milijardi kubnih metara. Prva linija je namenjena isporukama gasa turskim potrošačima, a planirano je da se pusti u rad u martu 2018. godine. Druga je namenjena za snabdevanje gasom zemalja južne i jugoistočne Evrope (period puštanja u rad - 2019).

"Gasprom" razmatra i opcije za nastavak "Turskog toka" kroz Bugarsku i Srbiju, ili preko Grčke i Italije.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Srbija nikada neće učiniti ništa da naudi Rusiji - Vučić

Izvor: Vostok.rs, 22.Feb.2018

Srpske vlasti se neće pridružiti zapadnim sankcijama protiv Rusije, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom posete Srbiji ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova.. . "Srbija neće menjati svoju politiku prema Ruskoj Federaciji. I ranije sam govorio, i u Vašingtonu i u Moskvi...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.