Srbija i Turska privredni, industrijski, kulturni i turistički partneri

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Apr.2021, 10:17

Srbija i Turska privredni, industrijski, kulturni i turistički partneri

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić razgovarao je sa novoimenovanim ambasadorom Turske u Srbiji Hamijem Aksojem o dobroj saradnji koju neguju Srbija i Turska, kao i o mnogim projektima koje su države započele uz zalaganja ambasade i grada Beograda.

"Turska je važan partner Beograda i Srbije kada su u pitanju privreda, industrija, zdravstvo, kultura, turizam, kao i mnoge druge oblasti", rekao je Radojičić i dodao da ga raduje buduća bliska saradnja i pokretanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << novih inicijativa koje su od značaja za građane naših prestonica i država, saopštio je gradski Sekretarijat za informisanje.

Zvaničnici su u petak razgovarali o aktuelnoj epidemijskoj situaciji, kao i o mehanizmima koje države sprovode u cilju suzbijanja epidemije.

"U Srbiji se odvija impresivni proces masovne imunizacije i to iskustvo u suzbijanju epidemije je dragoceni primer za druge zemlje", rekao je ambasador i dodao da će Turska od 29. aprila biti u potpunom zatvaranju kako bi se smanjio broj novozaraženih.

Gradonačelnik je rekao da je ovo veoma značajno imajući u vidu predstojeću turističku sezonu i zainteresovanost srpskih turista za letovanja u Turskoj.

Kako je najavio, Srbiju i Tursku očekuje potpisivanje važnog sporazuma o priznavanju potvrda o vakcinisanju, što će doprineti nesmetanom kretanju turista.

On je rekao da je dogovoreno unapređenje saradnje u oblastima ekologije i zaštite životne sredine, udruživanje u okviru akcija ozelenjavanja ali i zbližavanja gradova Srbije i Turske.

"Ovakvi vidovi saradnje su na dobrobit svih građana, zbližavaju narode i zemlje i pružaju mnoge olakšice u raznim oblastima", zaključio je Radojičić.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Beograd: Dolazi turistička sezona; Sporazum o priznavanju potvrda vakcinisanih građana

Izvor: B92, 29.Apr.2021

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić razgovarao je juče u Starom dvoru sa novoimenovanim ambasadorom Turske Hamijem Aksojem...Ovom prilikom dvojica zvaničnika su razgovarala o dobroj saradnji koju neguju Republika Srbija i Turska, kao i o mnogim projektima koje su države započele uz...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.