Izvor: MozzartSport.com, 05.Dec.2021, 17:21

Srbi rešetali po Turskoj: Aleksić dva komada, Pešić jedan za prvo mesto na listi strelaca (VIDEO)

Bašakšehir je u strašnoj formi

Raspucali su se srpski napadači u turskom šampionatu. Danijel Aleksić je sa dva gola bio junak pobede Bašakšehira u gostima protiv Hataja (3:0), dok gol Aleksandar Pešića nije bio dovoljan njegovom Karagumruku da pobedi Giresun koji je posle preokreta slavio 3:1.

Prvi put posle dva i po meseca se Danijel Aleksić našao u startnoj postavi Bašakšehira i iskoristio je šansu. Za pola sata >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << igre je postigao dva gola iz penala i trasirao put kao pobedi koju je u nadoknadi prvog poluvremena potvrdio italijanski napadač Stefano Okaka Čuka.

Aleksićev Bašakšehir se nalazi u strašnoj formi posla očajnog starta sezone koju su otvorili sa pet poraza u šest mečeva. Sada imaju šest pobeda na poslednjih sedam prvenstvenih duela i da ne beše kiksa u prošlom kolu na svom terenu protiv Altaja (0:0) bio bi to impresivan niz kao u šampionskim danima.

Današnja pobeda na gostovanju Hataju koji je naprijatnije iznenađenje sezone ima poseban značaj jer je savladan direktan rival u borbi za drugo mesto i kvalifikacije za Ligu šampiona. S obzirom da je strašni Trabzon debelo odmakao na prvom mestu i da će ga teško zaustaviti na putu do titule, najveća borba će se voditi za drugu poziciju. Trenutno je dele Konja i Hataj da bodom više od Bašakšehira i dva više od Fenera i Alanje…

Za razliku od Aleksića, Aleksandar Pešić nije imao sreće da njegov gol donese pobedu Karagumruku na gostovanju Giresunu. Popularni Šilja je u 28. minutu pogodio za vođstvo gostiju pošto je praktično licem ugurao loptu u mrežu na centaršut Erkina. Bio je to Pešićev osmi gol u sezoni i trenutno deli prvo mesto na listi strelaca Super lige sa Okakom Čukom.

Ipak, posle vođstva se njegov tim raspao u drugom poluvremenu, primio tri gola u poslednjih 20 minuta meča i upisao treći poraz na poslednjih pet mečecva pa je skliznuo na osmo mesto na tabeli…

TURSKA 1 - 15. KOLO

Petak

Kasimpaša - Bešiktaš 1:1 (0:1)

/Bozok 82 - Bezdogan 12/

Subota

Alanja - Sivas 0:1 (0:0)

/Kesgin 53/

Trabzonspor - Adana 2:0 (1:0)

/Nvakeme 26, Hamšik 54/

Galatasaraj - Altaj 2:2 (1:1)

/Dervišoglu 34, Dijanj 79 - Pinjares 17, Bamba 86/

Nedelja

Kajseri - Antalija 2:0 (2:0)

/Tijam 11, 17/

Giresun - Karagumruk 3:1 (0:1)

/Balde 69, DUkara 83, 88 - Pešić 28/

Hataj - Bašakšehir 0:3 (0:3)

/Aleksić 8 penal, 27 penal, Okaka Čuka 45+3/

17.00: (1,45) Fenerbahče (4,40) Rize (7,25)

Ponedeljak

18.00: (1,70) Konja (3,70) Malatija (5,20)

18.00: (2,50) Geztepe (3,30) Gazijantep (2,85)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.