Spor sa Turskom traje: Grčke vlasti najavile dalje poteze

Izvor: B92, 24.Avg.2020, 12:47

Spor sa Turskom traje: Grčke vlasti najavile dalje poteze

Grčke vlasti najavile su izvođenje vojnih, pomorskih manevara u istočnom Mediteranu, gde Turska sprovodi istraživanja tragajući za izvorištima nafte i gasa.

Dve države se spore oko prava na eksploataciju nalazišta u tom delu Mediterana.

Vlasti su saopštile da će se u vodama jugoistočno od Krita u četvrtak održati manevri sa bojevom municijom.

Turska u tom području ima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << istraživački brod u čijoj pratnji su ratna plovila i najavljuje da će se potraga za izvorištima energenata nastaviti do 27. avgusta.

SAD i EU su dosada podržavale Grčku u sporu sa zvaničnom Ankarom, koja ne priznaje ekskluzivitet Gračkoj na nalazišta u tom delu Mediterana.

Ministar inostranih poslova Nemačke Hajko Mas najavio je da će sutra posetiti Atinu i Ankaru i pokušati da utiče na rukovodstva dve države s ciljem da se smanje tenz
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Mediteranske igre – dok Turci traže naftu, Grci održavaju manevre sa bojevom municijom

Izvor: RTS, 24.Avg.2020

Grčke vlasti najavile su izvođenje vojnih, pomorskih manevara u istočnom Mediteranu, gde Turska sprovodi istraživanja tragajući za izvorištima nafte i gasa. . Dve države se spore oko prava na eksploataciju nalazišta u tom delu Mediterana..Vlasti su saopštile da će...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.