Izvor: MozzartSport.com, 13.Maj.2021, 08:31

Spiridonović: Kajem se što sam otišao u Tursku, razmišljam samo o pripremama sa Zvezdom

"Jako sam se namučio prethodna četiri meseca", poručuje krilo crveno-belih, koje je ovog proleća igralo na pozajmici u Genčlerbirligiju

Brzonogi vezista pod ugovorom sa Crvenom zvezdom, Srđan Spiridonović, kaje se što je zimus otišao na pozajmicu u Genčlerbirligi, jer je tamo zabeležio samo šest nastupa u trurskom šampionatu i svega 84 minuta proveo na terenu. Premalo za bilo kog igrača da iskaže svoje mogućnosti.

Preporuke su bile dobre, ali su >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << dešavanja u samom klubu u ogromnoj meri uticala na status rođenog Bečlije u ekipi.

"Kada se Genčlerbirligi pojavio kao potencijalna opcija razmišljao sam dugo. Posavetovao sam se i sa nekoliko igrača koji su igrali u turskom prvenstvu, kazali su mi sve najbolje. Delovalo je kao odlična prilika da igram u jakoj ligi sa dosta velikih klubova. Nažalost, u ovom poslu sve može da se promeni preko noći i na kraju se ispostavilo kao pogrešan potez. Kad sam stigao u klub, posle dva dana zbog loših rezultata ostavke su podneli sportski direktor i trener, koji su me doveli. Nedugo zatim opet je došlo do smene trenera i u klubu je nastao pravi haos. Dva sportska direktora i trojica trenera su promenjena za dva meseca. Klub se našao u velikim problemima, kao što se vidi na tabeli", rekao je Spiridonović za Sportski žurnal.

Bilo je teško doći do izražaja u takvoj situaciji.

"Bukvalno nisam ni dobio šansu za četiri meseca. Za mene je to bilo jako teško, jer sam poslednjih godina u svakom klubu bio konstantan - igrao dobro. Teško mi je palo što sam se našao u ovakvoj situaciji. Šta je, tu je, nisam ni prvi, ni poslednji, kome se to desilo, koncentrisan sam sad samo na novu sezonu. Iz ove perspektive kajem se što sam otišao u Tursku. Ne mogu da kažem da je bilo šta bilo lepo. Jako sam se namučio prethodna četiri meseca. Kao što rekoh, godinama sam konstantan i neigranje mi je baš teško palo. Moram da gledam samo napred".

Crvena zvezda je u međuvremenu došla do 32. šampionske titule. Spiridonoviću je bilo bolje da je ostao i borio se za šansu kod Dejana Stankovića.

"Sa mnom ili bez mene, očekivalo se da Zvezda osvoji pehar namenjen najboljem timu u Srbiji. Ubeđen sam da će osvojiti i kup. Dupla kruna je cilj svake sezone klubu kakav je Crvena zvezda. Pozajmica se ispostavila kao pogrešan korak, iz ove perspektive svakako je bilo bolje da sam ostao u Beogradu".

Mnogi će reći da je odluka o dolasku u Zvezdu takođe bila loša za Srđana Spiridonovića.

"Ne bih se složio. Dolazak u Zvezdu je bio moj dečački san, pogotovo za nekog ko je rođen van granica Srbije. Moja porodica i ja bili smo jako ponosni kad sam stigao. Zvezda se ne odbija!"

Nekadašnji igrač Austrije, Vićence, Admire, Panioniosa i Pogona, ne ostavlja nikakvu dilemu kada je u pitanju sledeća sezona.

"Imam još dve godine ugovor sa Zvezdom. Razmišljam samo o pripremama i novoj sezoni sa šampionom Srbije. Svaki dan je novo dokazivanje. Boriću se kao i dosad, a šta donosi budućnost videćemo. Ne bih prihvatio pozajmicu u neki od superligaških klubova", zaključio je Spiridonović.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.