Slavni fudbaler podržao Gulena pa postao pekar

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Maj.2018, 05:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slavni fudbaler podržao Gulena pa postao pekar

Proslavljeni turski fudbaler Hakan Šukur, koji je do pre tri godine bio slavljen u domovini, sada je "izdajica i terorista" i strahuje za svoj i život svoje porodice.

Pre sedam godina Šukur je bio poslanik u turskom parlamentu i deo vladajuće partije Redžepa Tajipa Erdogana, ali je 2016. podržao pokret Fetulaha Gulena i od tada mu se život pretvorio u pakao.

Ime mu je izbrisano iz istorije turskog sporta, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << otac mu je osuđen na jednogodišnju zatvorsku kaznu, oduzeta mu je sva imovina u Turskoj i našao se na međunarodnoj poternici.

Šukur danas živi u malom mestu Palo Alto u Kaliforniji, gde je otvorio pekaru sa turskim specijalitetima, u kojoj sam radi.

Turska je moja zemlja i volim turski narod. Državni mediji su sada promenili sliku u narodu o meni, ali možda će u budućnosti ponovo moći da odem tamo, rekao je Šukur za Njujork Tajms, prenosi Index.

Da sam tada podržao Erdogana mogao sam lepo živeti. Verovatno bih sada bio ministar da sam igrao po njihovim pravilima, ali sada sam ovde i ljudima prodajem hranu i piće, kaže strelac najbržeg gola u istoriji svetskih prvenstava.

Viza za boravak u Americi mu ističe 2020. godine, ali Šukur sada ne razmišlja o njenom produženju, već mašta o povratku u svoju zemlju.

Verujem da ću se jednog dana vratiti. Tama ne može trajati večno. U Americi je drugačije, vidite da ovde Lebron Džejms može da kritikuje predsednika. Ovde možete reći što hoćete, u Turskoj to ne možete, priča Šukur dok rasprema posuđe sa stolova u pekari.

Uprkos tome što ima 46 godina, Šukur ne odustaje od sporta i nastupa za amaterski klub iz grada u kome živi. Nedavno je na jednoj utakmici postigao 11 golova, a želja mu je da otvori sportsku akademiju.

Imam nekoliko potencijalnih investitora, ali svi strahuju da se sastanu sa mnom. Otvoren sam za saradnju sa svima jer mislim da sportu mogu još dosta da dam, kaže Šukur, koji svakog dana ustaje u tri sata kako bi u pekari sve bilo pripremljeno do otvaranja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.