Skandal u najavi - Sudija u poluvremenu obećao Šveđanima penal!? (video)

Izvor: Sportske.net, 19.Nov.2018, 16:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skandal u najavi - Sudija u poluvremenu obećao Šveđanima penal!? (video)

Utakmica petog kola druge grupe B divizije Lige nacija između Turske i Švedske podigla je mnogo prašine zbog reči izgovorenih posle utakmice.

Mediji u Turskoj i Švedskoj i dalje pišu o utakmici koja je u subotu odigrana u Konji.

Švedska je golom Andreasa Grankvista iz penala stigla do trijumfa, ali se tek posle meča pojavila sumnja u neregularnost.

Napadač reprezentacije Švedske Markus Berg izjavio je posle meča da mu je arbitar Ištvan Kovač >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << u poluvremenu obećao da će suditi dva penala u korist gostujuće selekcije ukoliko se ispostavi da je doneo pogrešnu odluku kod jedne od situacija iz prvog dela.

Berg se žalio zato što rumunski sudija nije pokazao na belu tačku u prvom poluvremenu, a sporni razgovor dogodio se u pauzi kada je arbitar obećao da će pogledati snimak, što je protivno pravilima UEFA.

Zanimljivo, dvadeset minuta pre kraja Kovač je zaista pokazao na belu tačku, a Šveđani su iz penala stigli do trijumfa.

Za Turke je ovo bio signal da krenu u hajku. Tamošnji mediji pišu da će Savez tražiti da utakmica bude poništena, a još uvek se čeka na bilo kakvu reakciju UEFA.

Švedska je pobedom eliminisala Tursku iz B divizije Lige nacija i došla u poziciju da se u direktnom okršaju sa Rusijom bori za plasman u A divziju.

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Sudija obećao fudbaleru Švedske dva penala

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Nov.2018

Fudbaleri Švedske slavili su u subotu na gostovanju u Turskoj rezultatom 1:0, a susret grupe B2 Lige nacija došao je danas u centar interesovanja svjetske javnosti nakon izjave napadača Švedske Markusa Berga.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.