Sa lica mesta, slobodan dan za orlove i priprema za Tursku

Izvor: RTS, 03.Sep.2017, 21:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sa lica mesta, slobodan dan za "orlove" i priprema za Tursku

Košarkašku reprezentaciju Srbije u ponedeljak očekuje novi težak izazov - protivnik je domaća selekcija Turske, koja će imati podršku sigurno prepune dvorane "Ulker arene". Meč je na programu od 20 časova, uz prenos na RTS-u.
Selektor Aleksandar Đorđević i kapiten Milan >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Mačvan obratili su se u nedelju novinarima u hotelu "Hilton", u kojem su smešteni svi timovi grupe D.

Kao i posle utakmice sa Letonijom i meča sa Rusijom, selektor Đorđević je ponosan na svoje igrače, a njihova ozbiljnost mu daje snagu da veruje kako protiv Turske mogu do nove pobede na prvenstvu.
"Ovo je za nas izuzetno bitna utakmica da se vratimo na taj pobednički kolosek i naše pozitivno raspoloženje za poslednje dve utakmice sa Velikom Britanijom i Belgijom. Sigurno da Turci imaju kvalitet, par NBA igrača, baziraju ove godine igru na Semihu Erdenu i Čediju Osmanu, tako da su verovatno to dve najveće pretnje koje imamo", rekao je Mačvan.
Đorđević očekuje da duel sa domaćinom neće biti toliko fizički zahtevan kao onaj protiv Rusije, ali ako bude potrebno, njegovi košarkaši spremni su da odgovore istom merom.
"Ambijent će sigurno biti paklen, kao što je uvek. Oni odatle i crpe tu energiju i snagu, sa puno trčanja i dosta udvajanja i presinga, tako da moramo da budemo jako pažljivi sa loptom, da ne izlazimo iz naših okvira", poručio je Đorđević.
Košarkaši Srbije u nedelju su odradili trening u večernjem terminu, a utakmica sa Turskom na programu je u ponedeljak od 20 časova uz prenos na našem Prvom programu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.