SVELA SE KNJIGA NA DVA SLOVA! Srpski turisti na letovanje mogu još samo u OVE DVE ZEMLJE, spisak sve tanji

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jul.2020, 00:22

SVELA SE KNJIGA NA DVA SLOVA! Srpski turisti na letovanje mogu još samo u OVE DVE ZEMLJE, spisak sve tanji

Srpski turisti u pojedinim zemljama na "crvenoj listi"

Dan nakon što je Bugarska privremeno zabranila ulazak u zemlju građanima Srbije rampu srpskim turistima juče su spustili i Italija i Tunis! Posle svega naši građani sada mogu da letuju bez ograničenja još samo u Egiptu i Turskoj.

Direktor Asocijacije turističkih agencija "Juta" Aleksandar Seničić objasnio je da je do juče za ulazak u Tunis bio potreban negativan PCR test na koronavirus ne stariji od 72 >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sata jer smo se nalazili u tzv. narandžastoj zoni. Nažalost, u međuvremenu je ta mera ukinuta za naše turiste, pa sada u ovu mediteransku zemlju mogu da uđu samo državljani Tunisa koji imaju boravak u Srbiji.

- U Egipat i Tursku se ide bez ograničenja, ali se putnicima meri temperatura na aerodromu. Sve ostale destinacije su nam sada zatvorene, nema ulaska, a da li će se nešto promeniti u skorije vreme, teško je reći. Sve zavisi od epidemiološke situacije i kod nas i kod njih. Ako brojevi zaraženih budu počeli da padaju, nadamo se da će države olabaviti restrikcije za 15 do 20 dana - navodi Seničić.

Prema njegovim rečima, u inostranstvu trenutno preko agencija letuju oko 34.000 srpskih turista, i to oko 20.000 u Turskoj, oko 4.000 u Bugarskoj i oko 10.000 u Grčkoj.

- Trenutno preko agencija letuje oko 34.000 Srba u tri zemlje, a pošle godine u ovo vreme imali smo samo 300.000 ljudi u Grčkoj. U Turskoj smo imali bar 150.000. Sve u svemu, srpski turistički sektor je zbog pandemije korone bankrotirao. Promet nam je opao za više od 90 odsto - napomenuo je Seničić.

Podsećamo, pre Tunisa i Italije, slično je postupila i Bugarska, koja je zabranila ulazak srpskim državljanima do 31. jula. Srećom, svi naši turisti koji se već nalaze u bugarskim letovalištima, baš kao i oni koji iz Turske i Grčke žele preko Bugarske da se domognu Srbije, moći će da se vrate u otadžbinu bez problema.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.