SVE LETI U VAZDUH, KURDI RAZBIJAJU TURKE: Oslobodilačke snage Afrina (ALF) objavile snimak napada na vojnu bazu (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Avg.2022, 19:46

SVE LETI U VAZDUH, KURDI RAZBIJAJU TURKE: Oslobodilačke snage Afrina (ALF) objavile snimak napada na vojnu bazu (VIDEO)

Žestok udarac nanet turskoj vojsci

Oslobodilačke snage Afrina (ALF) preuzele su odgovornost za tri nedavna napada koja su imala za cilj demoralisanje turske vojske u severnom delu sirijskog Alepa. Kurdska gerilska grupa je u saopštenju rekla da su njeni borci uništili sistem nadzora turske vojske koji je 5. avgusta postavljen u ključnoj bazi u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << blizini grada Al Bab.

ALF je takođe preuzeo odgovornost za indirektne vatrene napade 6. i 7. avgusta kada su gađali dve baze turske vojske u blizini gradova Inab i Kaljibrin. Grupa je tvrdila da je u napadima ubijeno šest turskih vojnika, a 11 ranjeno. Međutim, izvori sirijskih opozicionih vesti rekli su da su samo četiri vojnika ranjena u bazi Inab, a šestoro u bazi Kaljibrin.

U napadu na bazu Inab oštećena je i baterija samohodnih haubica T-155 "Firtina" kalibra 155 mm, dok je napadom na bazu Kaljibrin uništeno prilično veliko skladište municije turske vojske.

ALF, koji je nastao nakon turske okupacije kurdske oblasti Afrin 2018. godine, smatra se da je zastupnik Sirijskih demokratskih snaga (SDF) predvođenih Kurdima. Aktivnosti grupe su ograničene na severni Alepo.

U poslednjih nekoliko nedelja, ALF je pojačao svoje napade na tursku vojsku i njene zastupnike u onome što se čini kao odgovor na nedavne turske udare dronovima na SDF. Udari su odneli živote mnogih boraca i komandanata grupe i drugih kurdskih frakcija, uključujući lidera iransko-kurdske Kurdistanske partije slobodnog života.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije pročitajte OVDE.

BONUS VIDEO: Bašar al Asad sa porodicom u prvoj poseti Alepu od kada je grad oslobođen 2016. godine

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.