Turska: Pod kontrolom 217 od 223 požara u 47 provincije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Avg.2021, 08:28

Turska: Pod kontrolom 217 od 223 požara u 47 provincije

Od 223 požara koja su u proteklih nekoliko dana izbili u 47 provincija u Turskoj, 217 je stavljeno pod kontrolu, rekao je danas ministar poljoprivrede i šumarstva te zemlje Bekir Pakdemirli.

Prema njegovim rečima većina požara je stavljena pod kontrolu zahvaljujući naporima turskih vatrogasaca, dok se radi na kontrolisanju požarišta u Kojčegizu, Kavaklidereu, Milasu, Jataganu i Čineu, u provinciji Mugli.

U Mugli je izbilo 15 požara, a ekipe su uložile >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << značajne napore da spreče njihovo širenje na termoelektranu i turistička područja, prenosi Anadolija.

Pakdemirli je rekao kako požar u Milasu "miruje, ali nema naznaka da predstavlja veću pretnju".

"Na gašenju požara angažovano je 16 aviona, devet bespilotnih letelica, 57 helikoptera, 850 cisterni, 150 mašina i 5.250 radnika", rekao je Pakdemirli.

Zvanični podaci pokazuju da je u požarima, koji su od 28. jula izbili na područjima na jugu i jugozapadu Turske, smrtno stradalo najmanje osam osoba.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VATRENA STIHIJA NE POPUŠTA Turska se bori sa još 13 požara, za deset dana izbilo 209

Izvor: Blic, 07.Avg.2021

Ministar poljoprivrede i šumarstva Bekir Pakdemirli saopštio je danas da Turska ulaže napore u gašenju preostalih 13 požara u pet provincija, a da je zemlju u poslednjih 10 dana zahvatilo 209 požara u 47 provincija.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.