SPOR REŠEN: Izgradnja Turskog toka kroz Bugarsku može da počne

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Sep.2019, 07:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPOR REŠEN: Izgradnja Turskog toka kroz Bugarsku može da počne

Vrhovni administrativni sud Bugarske nije uvažio žalbu konzorcijuma "Gasni razvoj i širenje u Bugarskoj" samim tim je "Arkad" ostao kao jedini izvođač radova izgradnje gasovoda "Turski tok" kroz teritoriju Bugarske.

Time je, kako se ocenjuje, rešen spor između ova dva konzorcijuma oko podele učešća u izgradnji ovog gasovoda.

Podsetimo, prvenstveno je za izvođača radova na izgradnji 474 kilometara cevovoda izabran "Arkad", ali ga je onda operater >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << "Bulgartransgas" odstranio iz realizacije projekta zbog navodno kasno podnetih dokumenata i izabrao "Gasni razvoj i proširenje u Bugarskoj" za novog izvođača radova.

Komisija za zaštitu konkurencije odlučila je da je to rešenje neosnovano, kao i da "Arkad" ostane izvođač.

Kompanija "Gasni razvoj i proširenje u Bugarskoj" je potom osporio tu odluku, iako je sam "Bulgartransgas" računao na brzo rešavanje situacije kako bi se počelo sa postavljanjem cevi.

KAKO JE NASTAO GASTARBAJTER? Tog oktobra 1968... (VIDEO)
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Odobrena izgradnja Turskog toka kroz Bugarsku

Izvor: Večernje novosti, 17.Sep.2019

Odluka Vrhovnog administrativnog suda potvrđuje odluku Komisije za zaštitu konkurencije da saudijski konzorcijum Arkad ostaje graditelj Turskog toka kroz bugarsku teritoriju TROČLANO veće Vrhovnog administrativnog suda poništilo je žalbu na odluku Komisije za zaštitu konkurencije...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.