Ruske isporuke gasa Turskoj povećale se za 106 odsto

Izvor: B92, 29.Apr.2021, 19:15

Ruske isporuke gasa Turskoj povećale se za 106 odsto

Ruske isporuke gasa u Tursku povećale su se za 106 odsto, na više od 11,5 milijardi kubika gasa, u prvom kvartalu 2021.

To je izjavila danas izvršna direktorka kompanije ''Gazprom Export'' Elena Burmistrova.

"Kao što možete da vidite, turske stope preuzimanja su trenutno na veoma visokom nivou, one ne padaju. Nadam se da ćemo zadržati stope rasta (ove godine)'', navela je Burmistrova.

Preko Turskog toka, gas je 2020. godine isporučivan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ne samo Turskoj, već i potrošačima u Bugarskoj, Grčkoj, Severnoj Makedoniji i Rumuniji, dodala je Burmistrova.

Isporuke Srbiji i Bosni i Hercegovini počele su u januaru 2021. godine, podseća TAS S

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ruske isporuke gasa Turskoj povećane 106 odsto

Izvor: B92, 30.Apr.2021, 09:54

Moskva -- Isporuke gasa u Tursku povećane su 106 odsto, na više od 11,5 milijardi kubika u prvom kvartalu, izjavila je direktorka ''Gasprom eksporta'' Elena Burmistrova..."Kao što možete da vidite, turske stope preuzimanja su trenutno na veoma visokom nivou, one ne padaju. Nadam se da ćemo zadržati...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.