Rubio ima plan za Šrudera

Izvor: B92, 12.Sep.2017, 12:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rubio ima plan za Šrudera

U utorak počinje četvrtfinale Evrobasketa, a dan otvara duel branioca titule Španije i selekcije Nemačke.

Španci su do sada neporaženi na EP, u osmini finala su eliminisali domaćina Tursku, dok su se Nemci pomalo neočekivano plasirali među najboljih osam preokretom protiv Francuske.

"Znamo da nisu isti otkako se Novicki povukao, ali su veoma talentovani, Šruder ih predvodi i pre dve godine su pokazali da mogu do rezultata. Sada su u dobroj seriji, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << biće motivisani. Puni su samopouzdanja posle pobede nad Francuskom. Čeka nas 40 minuta velike borbe", rekao je plej Španije Riki Rubio.

Upravo bi Rubio mogao biti jedan od ključnih igrača "Crvene furije" jer će on biti zadužen za Šrudera. Plej Atlanta Hoksa je drugi najkorisniji igrač EP sa prosekom od 23,2 poena uz 5,2 asistencije i 2,3 skokova po utakmici.

"Bila bi greška koncentrisati se samo na Šrudera, oni imaju još nekoliko igrača koji mogu da naprave probleme. Znamo da im je on glavno oružje, ali nije jedino. Neke igrače ne možeš zaustaviti odbranom "jedan na jedan", moramo svi učestvovati u tome. Bitno je da igramo timsku odbranu, posebno je važna pomoć visokih igrača. Biće mnogo "pik-en-rol" situacija, ne smemo "ispadati" u njima jer će lako doći do poena", dodao je Rubio.

Meč izmešu Španije i Nemačke počinje u 18:45, dok od 20:30 igraju Letonija i Slovenija.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.