Raste broj turskih vojnika poginulih kod Idliba, Rojters javlja da su migranti krenuli ka Evropi

Izvor: RTS, 28.Feb.2020, 08:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raste broj turskih vojnika poginulih kod Idliba, Rojters javlja da su migranti krenuli ka Evropi

Guverner pogranične turske provincije Hataj kaže da su u vazdušnim napadima poginula ukupno 33 turska vojnika. Američki Stejt department poziva na momentalno obustavljanje "napada Asadovih snaga". Rojters javlja da je grupa migranata iz Turske krenula ka grčkoj granici.
7.15 – Rusko ministarstvo odbrane navodi da turske trupe nisu trebale da budu stacionirane na mestu gde se dogodio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << napad. 
7.00Rojters javlja da je grupa od oko 300 migranata krenula sa severozapada Turske ka grčkoj granici. 
Tokom noći je porastao broj turskih vojnika poginulih u vazdušnim napadima u sirijskom gradu Idlibu. Sinoć je saopšteno da su poginula 22 vojnika, a guverner Hataja Rahmi Dogan u međuvremenu je objavio da se broj poginulih popeo na 33.
Dodao je da niko od ranjenih vojnika nije u kritičnom stanju.
Rojters: Migranti krenuli ka Grčkoj Britanska agencija Rojters javlja, pozivajući se na agenciju Demiroren, da je grupa od oko 300 migranata krenula sa severozapada Turske ka grčkoj granici.
Rojters navodi da među njima ima Sirijaca, Iranaca i Iračana. Agencija dodaje da još uvek nema nezavisnu potvrdu ovih navoda.
Ranije je visoki turski zvaničnik rekao da je Ankara odlučila da pusti izbeglice iz Sirije da krenu ka Evropi.
"Turska više neće zadržavati sirisjke izbeglice da stignu do Evrope kopnom ili morem", naveo je taj zvaničnik.
Nekoliko miliona sirijskih izbeglica nalazi se u kampovima u Turskoj.
Moskva: Ankara nas nije obavestilaRusko ministarstvo odbrane saopštilo je da turske trupe nisu trebale da budu stacionirane u području napada.
Ankara, kako javlja Rojters pozivajući se na RIA Novosti, nije unapred obavestila Moskvu o svojoj lokaciji.
Ministarstvo je saopštilo i da vazdušne udare nisu izveli ruski raketni avioni i da je Rusija "učinila sve da zaustavi vatru sirijskog režima i omogući povlačenje".
SAD: Uz saveznika smoHurijet dejli njuz javlja da je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan održao hitan sastanak bezbednosnih službi.
Sastanak je, navodi Hurijet, trajao šest sati iza zatvorenih vrata u predsedničkom kompleksu u Ankari.
Stejt department saopštava da je "veoma zabrinut zbog napada na turske vojnike u Idlibu".
"Stojimo uz Tursku, našeg NATO partnera i pozivamo na momentano obustavljanje ovog napada Asadovog režima, Rusije i snaga koje podržava Iran", dodaje se u saopštenju Stejt departmenta.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NATO uz Tursku nakon napada u Idlibu, Grčka i Bugarska pojačavaju snage na granici

Izvor: RTS, 28.Feb.2020

U vazdušnim napadima u Idlibu poginula su 33 turska vojnika, objavio je guverner pogranične turske provincije Hataj. Ankara za napad okrivljuje režim u Damasku. Američki Stejt department poziva na momentalno obustavljanje "napada Asadovih snaga". Moskva navodi da su turske trupe bile pozicionirane...

Nastavak na RTS...

Novi napad sirijske vojske u Idlibu, poginuo jedan turski vojnik

Izvor: Večernje novosti, 28.Feb.2020

Sirijska vojska pokrenula je novi artiljerijski napad u Idlibu, a tom prilikom je poginuo jedan turski vojnik a dvojica su ranjena Sirijska vojska pokrenula je novi artiljerijski napad u Idlibu, a tom prilikom je poginuo jedan turski vojnik a dvojica su ranjena.U vazdušnim napadima...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.