RUSKI AVIONI ZAPALILI IDLIB: Bombardovana dva najveća uporišta Ujgura i Čečena, turska vojska sve posmatrala

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Maj.2021, 18:54

RUSKI AVIONI ZAPALILI IDLIB: Bombardovana dva najveća uporišta Ujgura i Čečena, turska vojska sve posmatrala

Žestoki udari ruskih vazduhoplovnih snaga

Ratni avioni ruskih vazduhoplovnih snaga izveli su najmanje 12 vazdušnih udara na severozapadni sirijski region Idlib, gde deluje nekoliko terorističkih grupa.

Prema Sirijskoj opservatoriji za ljudska prava (SOHR) sa sedištem u Londonu, ruski vazdušni napadi pogodili su grad Burnas u zapadnom delu Idliba i grad Kabani u severnom delu Latakije.

- Nisu prijavljene ljudske žrtve - navela je nadzorna grupa u izveštaju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
طائرات الاحتلال الروسي تستهدف منطقة البرناص في ريف ادلب الغربي . pic.twitter.com/QMdNU8pYp1

— ميلاد فضل (@freeehsem) May 16, 2021

Poznato je da nekoliko grupa povezanih sa Al-Kaidom, uključujući Hajat Tahrir al-Šam, faktički vladara Velikog Idliba, Turkistanske islamske stranke (Ujguri, Kazasi, Tadžici) i Ajnad al-Kavkaz (Čečeni, Dagestanci), deluje u ciljanim oblastima. Štaviše, u blizini Burnasa nalazi se turska vojna osmatračnica.

Ruski vazdušni napadi poklopili su se sa sirijskim artiljerijskim udarima na severozapadu Hame. U napadima su gađani gradovi Ankavi, Kahera, Sarmanija i Kerbet al-Nakus.

Ranije ove nedelje, u nekoliko ruskih vazdušnih napada ciljana su mesta militanata u severnoj Latakiji i zapadnom Idlibu. Prema nedavnim izveštajima, frakcije Al-Kaide skupljaju veliku udarnu silu u ovim oblastima.

Vazdušni napadi su verovatno bili zamišljeni kao odgovor na ponovno kršenje prekida vatre u Idlibu koje traje već više od godinu dana.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije možete pročitati OVDE.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.