RUSKA VOJSKA JURI PREMA MANBIDŽU: Raspoređene velike snage, situacija napeta, grad može pasti u turske ruke (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Feb.2021, 22:58

RUSKA VOJSKA JURI PREMA MANBIDŽU: Raspoređene velike snage, situacija napeta, grad može pasti u turske ruke (VIDEO)

Kritična situacija na liniji fronta

Ruska vojna policija je 11. februara rasporedila pojačanje u blizini severnog sirijskog grada Manbidža, koje drže Sirijske demokratske snage (SDF).

Prema Sirijskoj opservatoriji za ljudska prava (SOHR) sa sedištem u Londonu, pojačanje, koje se sastojalo od nekoliko oklopnih vozila i osam kamiona, raspoređeno je u bazi ruske vojne policije u selu Asalija zapadno od Manbidža.

#Manbij: Russian forces sent military reinforcements >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << to Manbij countryside. The military convoy consists of 8 trucks carrying weapons and ammunition, in addition to several Russian armored vehicles.

— Rojava Network (@RojavaNetwork) February 11, 2021

Baza ruske vojne policije u Asaliji nalazi se na samoj liniji fronta, na području koje razdvaja SDF od područja okupiranih od strane turskih snaga u severnom Alepu.

Raspoređivanje dodatnog pojačanja u Manbidžu usledilo je dva dana nakon incidenta u kojem su turske snage otvorile vatru na tamo raspoređenu rusku jedinicu. Jedinica, koja je vršila patrolu u gradu Kiratah, bila je gađana minobacačima i teškim mitraljezima. Na svu sreću nije bilo poginulih.

Nekoliko jedinica ruske vojne policije i Sirijske arapske vojske prisutno je na periferiji Manbidža kako bi sprečili direktnu konfrontaciju između SDF-a i turskih snaga.

Ruske i sirijske snage imaju dobre odnose sa lokalnim ogrankom SDF-a u Manbidžu, "Vojnim savetom Manbidža2. Saradnja dve strane očigledno smeta Turskoj, koja već neko vreme planira da zauzme Manbidž.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.