RUSKA VAKCINA SVE BLIŽA: Velika farmaceutska kompanija spremna da proizvede milione doza Sputnjik V cepiva

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jan.2021, 19:07

RUSKA VAKCINA SVE BLIŽA: Velika farmaceutska kompanija spremna da proizvede milione doza Sputnjik V cepiva

Vakcina će biti proizvedena u Turskoj i izvezena u druge zemlje

Turska farmaceutska kuća VisKoran Ilac Sanaji A. S spremna je da proizvede milione doza ruske vakcine protiv korona virusa Sputnik V nakon prenosa relevantne tehnologije, izjavio je danas predsedavajući Borda direktora Ozturk Oran.

Oran je rekao da će ta kompanija biti u stanju po završetku procesa prenosa tehnologije između dve zemlje, da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << proizvede milione doza u Turskoj.

Turska farmaceutska kompanija započela je pregovore sa Ruskim fondom za direktna ulaganja (RDIF) još prošlog aprila.

- Mi sprovodimo studiju i zapoceli smo pregovore sa Rusijom, verujući da vakcina može biti efikasnija - rekao je Oran i dodao da su razgovori nastavljeni, da su u julu dostigli određenu tačku i da je 16. avgusta potpisan sporazum sa RDIF u Turskoj.

- Svi dokumenti i podaci potrebni za zajedničku proizvodnju vakcina već su nam predati i prosledili smo ih turskom Ministarstvu zdravlja - rekao je on.

Prema njegovim rečima, proces je u završnoj fazi.

Oran je istakao da će vakcina biti proizvedena u Turskoj i izvezena u druge zemlje, uključujući i evropske.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Turska firma spremna da proizvede MILIONE doza Sputnjika V

Izvor: Blic, 26.Jan.2021, 01:50

Turska farmaceutska kompanija "VisCoran Ilac Sanayii" spremna je da proizvede milione doza ruske vakcine Sputnjik V nakon što budu obezbeđene odgovarajuće tehnologije, rekao je danas predsednik odbora direktora kompanije Ozturk Oran.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.