RUKA SPASA STIŽE U TURSKU: Oglasio se Stoltenberg: NATO pruža punu podršku Ankari nakon zemljotresa!

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Feb.2023, 08:19

RUKA SPASA STIŽE U TURSKU: Oglasio se Stoltenberg: NATO pruža punu podršku Ankari nakon zemljotresa!

Turska je poslala zvaničan zahtev NATO-u i saveznicima za pomoć.

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je danas da Alijansa pruža punu podršku Ankari nakon zemljotresa koji je jutros pogodio Tursku i Siriju.

- U kontaktu sam sa predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom i ministrom inostranih poslova Mevlutom Čavušogluom, a NATO saveznici sada mobilišu podršku >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << - napisao je Stoltenberg u objavi na Tviteru.

Full solidarity with our Ally #Türkiye in the aftermath of this terrible earthquake. I am in touch with President @RTErdogan and Foreign Minister @MevlutCavusoglu, and #NATO Allies are mobilizing support now.

— Jens Stoltenberg (@jensstoltenberg) February 6, 2023

Turska je poslala zvaničan zahtev NATO-u i saveznicima za pomoć u otklanjanju posledica razornog zemljotresa.

Zemlja je zatražila medicinsku pomoć i opremu, razne urbane jedinice za traganje i spasavanje, kao i "potpuno opremljene terenske bolnice otporne na ekstremne vremenske uslove sa tehničkim osobljem".

Više od 2.700 ljudi poginulo je danas u Turskoj i Siriji nakon što je snažan zemljotres jačine 7,8 stepeni pogodio jug Turske.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.