RT: „Mala mogućnost“ da će se SAD i Turska licem u lice suočiti u Manbiju - Ankara

Izvor: Vostok.rs, 24.Jan.2018, 13:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RT: „Mala mogućnost“ da će se SAD i Turska licem u lice suočiti u Manbiju - Ankara


Izvor:
Vostok / RT

SAD i Ankara bi se mogli suočiti licem u lice u Manbiju, iako je ta mogućnost "mala", rekao je potpredsednik turske vlade Bekir Bozdag. Ranije je predsednik Erdogan rekao da će Turska "sprečiti igre" na svojim granicama i početi sa Manbijem u Siriji.



Turska će takođe nastaviti da koristi vazdušni prostor širom Afrinskog regiona u severnoj Siriji, gde je nedavno pokrenula operaciju "Maslinova grana", rekao je potpredsednik turske vlade Bekir Bozdag.

Istovremeno, kaže on, Ankara je spremna za sve vrste saradnje sa Rusijom i SAD-om, ukoliko bi ove akcije dovele mir u region.

Turska operacija u severnoj Siriji usledila je nakon obećanja Erdogana da će "zadaviti" "Pogranične bezbednmosne snage" u Siriji, a čije osnivanje je najavila koalicija SAD.

Snage bi uključivale 30.000 ljudi i bile bi sastavljene od veterana "Sirijskih demokratskih snaga" uglavnom Kurda. Ankara je podsetila da su ključna snaga unutar  "Sirijskih demokratskih snaga" kurdske jedinice, a koja su po tvrdnjama Turske povezane sa "terorističkom grupom" - Radnička partija Kurdistana.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.