RAKETE ZASULE AFRIN: U rafalnom napadu stradalo dete (5), turske snage spremaju kontraudar

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Maj.2021, 17:15

RAKETE ZASULE AFRIN: U rafalnom napadu stradalo dete (5), turske snage spremaju kontraudar

Potpuni haos na severu zemlje

U rafalnom raketnom napadu na Afrin stradalo je petogodišnje dete. Prema izveštajima sa terena, najmanje 12 raketa palo je na centar Afrina i obližnje farme nadomak grada.

Za smrtonosni raketni napad okrivljene su Sirijske demokratske snage (SDF) koje kontrolišu pojas kopna južno od Afrina.

Dan ranije, šest artiljerijskih granata pogodilo je Afrin. Nije javljeno da je bilo ljudskih žrtava.

>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Upozoravamo da je video snimak uznemirujućeg sadržaja. Možete pogledati OVDE.

Turske snage reagovale su granatiranjem dva obližnja grada koja je držao SDF. Sirijski militanti koje podržavaju Turci takođe su izveli "specijalnu operaciju" protiv SDF. U tom napadu navodno je ubijeno 15 kurdskih boraca.

Raketni napad verovatno neće proći bez odgovora. Turske snage će u narednih nekoliko sati ili dana verovatno napasti postrojenja SDF-a koja se nalaze južno od Afrina.

Nekoliko jedinica Sirijske arapske vojske i ruske vojne policije prisutno je u džepu koje drže SDF. Obično ne intervenišu u kurdsko-turskim sukobima.

Više vesti o Siriji, Libiji, Jemenu i Iraku, pročitajte OVDE.
Pogledaj vesti o: Farma

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.