Puštanje u rad gasovoda „Turski tok“ 8. januara

Izvor: Vostok.rs, 30.Nov.2019, 15:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Puštanje u rad gasovoda „Turski tok“ 8. januara

Gasovod "Turski tok" biće otvoren 8. januara, izjavio je turski predsednik Redžep Taip Erdogan. "Pokrenućemo još jedan gasovod, "Turski tok", 8. januara u Istanbulu", rekao je Erdogan na ceremoniji otvaranja gasovoda "TANAP", koja je održana u provinciji Edirne na severozapadu zemlje. Kako je rekao portparol predsednika Vladimira Putina, Dmitrij Peskov, predsednik će otvoriti gasovod zajedno s Erdoganom. Oba predsednika su potvrdila ovu nameru u nedavnom telefonskom razgovoru, dodao je portparol. Prošle nedelje je objavljeno o puštanju gasovoda u funkciju. "Gasprom" je već napunio oba kraka gasom duž čitave dužine, od priobalnih objekata u blizini Anape, do prijemnog punkta u regionu Kikej na turskoj obali. Dva kraka gasovoda "Turski tok" kapaciteta po 15,75 milijardi kubnih metara postavljena su duž dna Crnog mora. Prvi je namenjen snabdevanju ruskim gasom turskih potrošača, a drugi za snabdevanje gasom u zemljama južne i jugoistočne Evrope. Gas iz "Turskog toka" isporučivaće se u Evropu gasovodom koji se trenutno gradi u Srbiji, od granice sa Bugarskom do Mađarske. Reč je o kraku u dužini od 402 kilometra i protoku od 12,87 milijardi kubnih metara na ulazu u Srbiju, i oko deset milijardi na izlazu. Generalni kupac je "Gastrans". Jedan od najtežih delova prolazi ispod reke Dunav u oblasti grada Smedereva, 50 kilometara jugoistočno od Beograda.  
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Erdogan: Turski tok biće pušten 8. januara

Izvor: Capital.ba, 30.Nov.2019

ISTANBUL, Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da će gasovod Turski tok biti pušten 8. januara. “Otvorićemo ovaj gasovod 8. januara u Istanbulu”, rekao je Erdogan na svečanom otvaranju drugog gasovoda TANAP u Edirnu. Prethodno je portparol Kremlja Dmitrij Peskov najavio da će...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.