Promene u Voši - poverenje klincima, odlazi kapiten!

Izvor: Mondo, 23.Jan.2019, 13:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Promene u Voši - poverenje "klincima", odlazi kapiten!

Radovan Krivokapić izabrao 28 fudbalera koje će voditi na drugi deo priprema u Tursku. Na spisku čak 10 omladinaca. Nikola Antić i Lazar Arsić, koji ne žele da produže ugovor, u potrazi za novim klubom…

Vojvodina je odlučila da se okrene svojoj deci!

Novi trener Radovan Krivokapić dobio je poverenje rukovodstva da izvrši podmlađivanje ekipe, tako da će se na spisku putnika na drugi deo priprema >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << (Belek) naći čak deset omladinaca, odnosno ukupno 16 fudbalera koji su prošli kroz njihovu školu "Ilija Pantelić".

To je više od polovine igrača koji će u četvrtak poleteti u Tursku, a na njemu neće biti kapitena Nikole Antića, kao ni iskusnog Lazara Arsića.

NOVI KAPITEN? EMIL ROCKOV...

Ukoliko Nikola Antić (25) napusti klub tokom ovog prelaznog roka nema sumnje da će kapitensku traku oko ruke preuzeti godinu dana mlađi golman Emil Rockov. Pouzdani levi bek je u Vojvodini već tri i po godine, a tokom prethodnih prelaznih rokova za njega su se interesovali pojedini klubovi iz Nemačke, međutim, do dogovora nije došlo.

Pomenutim igračima ističu ugovori na kraju aktuelne sezone, a kako nam je rečeno u klubu obostrana želja je da sredinu promene već tokom ovog prelaznog roka, tako da će njih dvojica do prave ponude trenirati po posebnom programu u FC "Vujadin Boškov".

Ista situacija je i sa grčkim fudbalerom Dimitrisom Huhumisom, s kojim se razgovara i o raskidu ugovora, a ukoliko ne dođe do prave ponude - oni će konkurisati za tim na proleće.

S obzirom na to da se Vojvodina trenutno nalazi na osmoj poziciji čini se da je ovo idealan trenutak da se ukaže šansa momcima iz već čuvene omladinske škole (Kačar, Tadić, Gaćinović, SMS…), ali teško je očekivati da će baš svi koji su na spisku putnika za Belek i ostati u ekipi za drugi deo sezone, pošto će neki od njih sigurno šansu potražiti na pozajmicama.

Velika očekivanja su od Mladena Devetaka koji bi na mestu levog beka trebalo da zameni upravo Nikolu Antića, dok se velike nade polažu i u Mihajla Neškovića i Dejana Zukića

Sve u svemu, oni će tokom dve nedelje priprema u Antaliji imati priliku da se dokažu Radovanu Krivokapiću kroz pet prijateljskih utakmica, dok svoju šansu čeka i napadač Kone Seku (23, Liberija) koji je već neko vreme na probi u Vojvodini i zaslužio je mesto u avionu za Belek.

U klubu nam je rečeno da Vojvodina i dalje traga za golgeterom i plejmejkerom, a veoma moguće je da će oni "pojačati" spisak Radovana Krivokapića u toku priprema.

Jedino pojačanje za sada je povratnik Vuk Mitošević.

Foto: Milutin Vujčić/MONDO

Ovo je kompletan spisak igrača na kome, u odnosu na "prozivku" održanu 10. januara u Veterniku, nema i Aleksandra Mirkova, Nemanje Ahčina, Filipa Stariča i Nikole Simića, kao i nekolicine omladinaca koji će se vratiti na pozajmice:

GOLMANI: Emil Rockov, Nikola Simić i Nemanja Toroman.

ODBRANA: Aranđel Stojković, Milan Lazarević, Marko Bjeković, Igor Jeličić, Siniša Saničanin, Ranko Veselinović, Daniel Graovac, Mladen Devetak i Andrej Jakovljević.

VEZNI RED: Damir Zlomislić, Dobrica Tegeltija, Milan Đurić, Vuk Mitošević, Mirko Topić, Nemanja Milojević, Aleksandar Mesarović, Dejan Zukić, Ognjen Đuričin, Damjan Gojkov, Mihajlo Nešković, Kristijan Živković, Nikola Srećković.

NAPAD: Vinsent Eze, Nikola Gajić i Kone Seku (proba).

RASPORED UTAKMICA NA PRIPREMAMA:

27. januar - Zarja (Ukrajina) - prenos na TV Arena Sport od 13 časova

28. januar - Verder Bremen U23 (Nemačka)

31. januar - Zaglembje (Poljska)

3. februar - Jenisej (Rusija)

6. februar - BATE Borisov (Belorusija)

Prolećni deo superligaške sezone počinje 15. februara. Raspored Vojvodine do plej-ofa i plej-auta je: Zvezda (G), Radnički (D), Voždovac (G), Spartak (D), Napredak (G), Čukarički (D), Dinamo (G), Radnik (G) i Partizan (D).

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.