Prednosti turske kafe: Evo zašto treba da pijete omiljeni napitak bez ikakvih dodataka!

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Okt.2019, 22:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prednosti turske kafe: Evo zašto treba da pijete omiljeni napitak bez ikakvih dodataka!

Telo će vam biti zahvalno.

Kafa je nezaobilazan jutarnji napitak kod mnogih ljudi, a bez obzira kako je konzumirate, sadrži brojne pogodnosti za naš organizam.

U nastavku saznajte o čemu se tačno radi.

Dodavanje mleka, pavlake ili šećera u kafu može biti primamljivo, ali svi ovi dodaci sadrže kalorije.

Ako pripremite šolju obične crne kafe, u njoj će se naći svega 5 kalorija i 0 grama šećera.

Kofein je prirodan dodatak za >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sagorevanje masnoća, ali dodavanjem mleka i šećera u omiljeni napitak efekat se poništava.

Takođe, istraživanja pokazuju kako crna kafa može da ubrza vaš metabolizam za 3-11 odsto.

Ako nakon konzumiranja kafe češće morate na toalet, sigurno znate i da je to potpuno normalno. Naime, kafa je diuretik koji čisti telo od štetnih toksina.

Laboratorijska istraživanja pokazala su kako fitohemikalije u zrnima kafe mogu da pomognu u kontroli rasta ćelija, te umanjuju razvoj ćelija raka. Naročito se to odnosi na rak jetre.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.