Ponovo sukobi u Turskoj: Napad PKK, pa kontra-napad, četvoro mrtvih

Izvor: B92, 20.Apr.2019, 13:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponovo sukobi u Turskoj: Napad PKK, pa kontra-napad, četvoro mrtvih

Četvorica turskih vojnika ubijeni su u sukobima s pripadnicima Kurdistanske radničke partije (PKK) u blizini granice sa Irakom, saopštili su turski zvaničnici.

Kako navodi Rojters, turska vojska je na napad paravojnih formacija PKK na bazu u turskoj provinciji Hakari, odgovorila većom vojnom akcijom.

U sukobima su stradala četiri vojnika, a šest je ranjeno.

Turska, SAD i Evropska unija smatraju PKK terorističkom organizacijom.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NAPADNUTA TURSKA VOJNA BAZA! Erdogan odmah NAREDIO ODMAZDU

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Apr.2019

Četvorica turskih vojnika ubijena su u sukobima s pripadnicima Radničke partije Kurdistana u blizini granice sa Irakom...Ministarstvo odbrane Turske je saopštilo da je vojska na napad paravojnih formacija PKK na bazu u provinciji Hakari odmah odgovorila većom vojnom akcijom...U sukobima su nastradala...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.