Policija uhapsila teroristu koji je rešetao ljude u tramvaju!

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Mar.2019, 20:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija uhapsila teroristu koji je rešetao ljude u tramvaju!

Uhapšen je napadač koji je danas usmrtio troje ljudi, kada je pucao na tramvaj u holandskom gradu Utrehtu, saopštila je policija.

Napadača je holandska policija identifikovala kao Gokmena Tanisa, rođenog u Turskoj, prenosi AP.

On je prilikom napada usmrtio troje i ranio devetoro ljudi.

Kako je ranije prenela turska agencija "Anadolija", rođaci napadača su rekli da je on pucao na tramvaj u nameri da ubije određenu osobu iz "porodičnih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << razloga", a zatim je pucao i u druge ljude koji su pokušali da pomognu žrtvi napada.

​​Pucnjava se dogodila u 10 sati i 45 minuta po lokalnom vremenu, a nad mestom incidenta su kružili helikopteri, prenosi „Irving standard“.

The mayor of the Dutch city of #Utrecht says that three people have been killed in an attack on a tram. Dutch authorities have named #GokmenTanis, a 37-year-old Turkey-born man, as linked to the tram #shooting . https://t.co/YeChSCbrHS pic.twitter.com/zUxfUkUxSv

— China Plus News (@ChinaPlusNews) 18. март 2019.

"San" je preneo da su se na mestu incidenta nalazile hitne službe i da su odvozile žrtve u bolnicu.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Uhapšena treća osoba poslije napada u Utrehtu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 19.Mar.2019, 11:55

Holandska policija saopštila je da je uhapsila treću osobu zbog sumnje da je umiješana u pucnjavu u tramvaju u Utrehtu, u kojoj su tri osobe ubijene, a pet povrijeđeno. Portparol tužilaštva Tis Kortman rekao je da su sada tri osobe u pritvoru. Među njima je i osumnjičeni napadač, tridesetsedmogodišnji...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.