Policija traži Kašogijevo telo u šumi kraj Istanbula

Izvor: RTS, 19.Okt.2018, 11:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija traži Kašogijevo telo u šumi kraj Istanbula

Nakon pretresa saudijskog konzulata u Istanbulu, kao i rezidencije saudijskog konzula, turska policija proširila je potragu za telom nestalog novinara Džamala Kašogija na šumu pored Istanbula, izjavili su neimenovani turski zvaničnici.
Zvaničnici smatraju da je jedna od lokacija na kojima je moguće bačeno Kašogijevo telo Beogradska šuma, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pored Istanbula, prenosi AP.

Druga lokacija je ruralno područje oko grada Jalova, oko 90 kilometara od Istanbula.
"Istraga je dovela do određene sumnje da su njegovi ostaci oko grada Jalova ili u Beogradskoj šumi", rekao je neimenovani zvaničnik za Rojters.
Turska, koja odvojeno od saudijskih vlasti vodi istragu, kaže da ima dokaze, ali da ih ni sa kim nisu podelili.
"Turska nije dala audio dokaze američkom državnom sekretaru niti bilo kom drugom američkom zvaničniku. Transparentno ćemo podeliti rezultate koji se pojave sa celim svetom", navodi ministar spoljnih poslova Turske Mevlut Čavušoglu.
Anonimni izvor iz američke administracije izjavio je za Rojters da su američke obaveštajne službe sve više ubeđene da je saudijski princ Muhamed bin Salman imao udela u Kašogijevom nestanku.
Američka javnost od predsednika traži da reaguje. Tramp kaže da čeka da se razjasni šta se dogodilo, ali i da sprema vrlo ozbiljan odgovor.
Turska policija identifikovala je juče pet osoba osumnjičenih za ubistvo saudijskog novinara Džamala Kašogija, a četiri osobe su navodno povezane sa princom Muhamadom bin Salmanom, objavio je Dejli sabah pozivajući se na izveštaje američkih medija.
Slučaj Džamala Kašogija doveo je u pitanje održavanje ekonomskog foruma u Saudijskoj Arabiji poznatog kao "pustinjski Davos". Učešće su otkazali predstavici MMF-a i Svetske banke, američki i britanski ministri trgovine, direktori mnogih evropskih i američkih kompanija. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zvaničnik: Moguće da je Kašogijevo telo izneto iz konzulata

Izvor: N1 televizija, 19.Okt.2018

Turski istražitelji procenjuju mogućnost da su posmrtni ostaci nestalog saudijskog novinara Džamala Kašogija odneti u šumu u predgrađu Istanbula, ili u neki drugi grad, posle ubistva u saudijskom konzulatu, rekao je jedan turski zvaničnik...On je rekao agenciji AP da je policija utvrdila da su...

Nastavak na N1 televizija...

Turska proširila istragu o Kašogiju, tvrdi i da ima neke dokaze

Izvor: VOA, 19.Okt.2018

Istraga o slučaju nestanka i mogućeg ubistva novinara Džamala Kašogija i dalje traje. Nadležni u Turskoj su proširili područje pretrage i na šumu pored Istanbula, kažu da već imaju neke dokaze i informacije, ali da će rezultate istrage objaviti kada bude kompletna. Paralelnu istragu sprovode...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.