Izvor: N1 televizija, 23.Okt.2018, 19:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počelo suđenje Jovanu Vukotiću, optuženi negirao krivicu

Jovan Vukotić, kog mediji nazivaju "vođom škaljarskog klana" i koji je septembra iz Turske deportovan u Srbiju, negirao je krivicu za falsifikovanje pasoša pred Drugim osnovnim sudom u Beogradu.

Izvor: N1

Zgradu suda i okolne ulice u centru Beograda blokirale su jake policijske snage, dok je iz pritvora u Drugi opštinski sud dovođen Jovan Vukotić za kog se spekuliše da je vođa škaljarskog klana. Dok je pred sutkinjom iznosio odbranu, oko Vukotića u sudnici >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << stajalo je šest naoružanih stražara.

"Protiv mene se vodi prljava kampanja, spominju kako sam ja šef klana. Nemam ništa ni sa kakvim klanovima. Sve što mi se dešava proizvod je kriminalne grupe koja je ubila mog prijatelja Dragoslava Mišu Ognjanovića", rekao je Vukotić.

I iako je priznao da je makedonski pasoš na ime Georgi Andonov koristio tokom putovanja u Španiju, Ukrajinu, Poljsku, Tursku, Vukotić ne priznaje da je kriv za falsifikovanje dokumenata.

Vukotić je više puta tokom suđenja rekao da mu je makedonski pasoš izdat regularnim putem, tamo gde se, kako je rekao, pasoši izdaju, međutim, tokom glavnog pretresa ostaje nejasno ko mu je i gde izdao makedonski pasoš s obzirom da on ima dvojno državljanstvo - Srbije i Crne Gore.

To što mu je bezbednost ugrožena Vukotić navodi kao razlog za korišćenje tog pasoša. Strahuje i sada dok je u pritvoru, kaže da su mu srpski policajci uzeli DNK pod pretnjom da će to prisilno uraditi, ukoliko ne potpiše odobrenje.

"Bukalni bris se pribavlja ako nema na drugi način da se utvrdi činjenično stanje, pošto se utvrđuje grafološkim veštačenjem, onda tužilac izmišlja tu činjenicu da je reda radi uzeo taj bris", kaže Vukotićev advokat Borivoje Borović.

"U trenutku kad je otpočeo krivični postupak protiv Jovana Vukotića nije postojalo ovlašćenje republičkog javnog tužioca, nego je ono doneto tek 13. septembra", kazala je Zora Dobričanin, takođe branilav Vukotića.

Zamenik tužioca Predrag Milovanović za N1 kaže da je Vukotićevo priznanje da je putovao sa pasošem u kom je njegova fotografija, a lažno ime, sasvim dovoljan dokaz da on bude osuđen.

"Podsetiću vas da je Vukotić uhapšen 10. u kasnim večernjim časovima, međutim, javni tužilac je usmeno razgovarao sa republičkim tužiocem, a posle je odobrenje tražio i napismeno, dakle preduzeli smo sve radnje u okviru zakona", kazao je Milanović.

Zbog velikog interesovanja za ovo suđenje novinari su sudu uputili protestno pismo jer je samo dvoje predstavnika medija uspelo da uđe u malu sudnicu.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Počelo suđenje vođi škaljarskog klana

Izvor: N1 televizija, 23.Okt.2018

Jovan Vukotić, kog mediji nazivaju "vođom škaljarskog klana" i koji je septembra iz Turske deportovan u Srbiju, negirao je krivicu za falsifikovanje pasoša pred Drugim osnovnim sudom u Beogradu...Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.