Počeli pregovori zbog Mediterana - Imamo nadu; Ne očekujem napredak

Izvor: B92, 25.Jan.2021, 11:33

Počeli pregovori zbog Mediterana - "Imamo nadu"; "Ne očekujem napredak"

Turska i Grčka počele su danas u Istanbulu razgovore o rešavanju spora o istraživanjima nafte i gasa u istočnom Mediteranu nakon višemesečne diplomatske krize.

To je izjavio agenciji Frans pres visoki turski zvaničnik.

Isti izvor je precizirao da je grčku diplomatsku delegaciju primio drugi čovek turske diplomatije Sedat Onal. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Pregovori Turske i Grčke prekinuti su 2016. godine zbog rastućih tenzija.

Turske misije za istraživanje gasa u grčkim vodama poslednih meseci dovele su do diplomatske krize u odnosima dve zemlje bez presedana od 1996. godine kada su bile na ivici rata.

Iako je Atina izrazila "optimizam i nadu", a Ankara pozdravila "pozitivnu atmosferu", ne očekuje se veći napredak od ovih razgovora.

Dve zemlje nisu uspele da se dogovore o listi tema što je znak, kako piše Frans pres, da bi razgovori mogli da se pretvore u razgovor gluvih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.