Počela izgradnja nove fabrike: Turska kompanija praviće auto-delove

Izvor: B92, 17.Sep.2019, 13:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela izgradnja nove fabrike: Turska kompanija praviće auto-delove

Ćuprija -- U Industrijskoj zoni "Minel" u Ćupriji, na površini većoj od 7.000 kvadratnih metara, počela je izgradnja fabrike.

Turska kompanija proizvodiće delova za automobile "Feka automotiv".

Kako je rečeno prilikom potpisivanja Memoranduma o razumevanju, kojim je četiri hektara zemlje u industrijskoj zoni u Ćupriji dato turskoj korporaciji za izgradnju fabrike, u oktobru prošle godine, investicija je vredna 15 miliona evra, a za početak u fabrici >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << će biti zaposleno 110 radnika.

Radove je obišao predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić.

"Postavili su stubove i očekivanja su da će oni vrlo brzo i da završe ovaj posao. Vlasnici planiraju da će to biti krajem ove, možda početkom sledeće godine. Za nas su to dobre vesti, a interesantno je da vlasnici Feke imaju ideju da iznajme i jedan lokal u centru grada gde bi pričali sa radnicima zainteresovanim za rad u njihovoj fabrici", rekao je Erić novinarima.

"Feka automotiv" je porodična firma koja 30 godina proizvodi delove i komponente za automobilsku industriju, pre svega svetlosnu signalizaciju, svetla za enterijere vozila, retrovizore, rezervoare za vodu.

Erić je najavio i da bi kineska kompanija "Eurofiber" uskoro trebalo da preuzme tursku "Tibet modu".

Tako će stotinak radnika "Tibet mode" dobiti novog vlasnika, a proizvodnja bi bila preusmerena sa trikotaže na čarape.

"'Eurofiber' je sa kineskom kompanijom, za koju se navodi da je treća kompanija za proizvodnju čarapa, napravio zajedničku firmu koja će preuzeti 'Tibet modu'. Mašine su kupljene i očekujem da za mesec do mesec i po dana krenu sa reorganizacijom", kazao je Erić.

Još jedna kineska fabrika započeće posao na prostoru bivše Grafičke industrije "Mladost". Reč je kineskoj fabrici koja proizvodi plastične granule.

I domaća trgovinska kompanija "Gomeks" iz Zrenjanina je u procesu izrade projektno-tehničke dokumantacije za izgradnju distributivnog centra za centralnu Srbiju na 3,5 hektara u Industrijskoj zoni u Ćupriji.

Krajem maja ove godine potpisan je ugovor između opštine Ćuprija i trgovinske kompanije "Gomeks" o kupovini 3,5 hektara građevinskog zemljišta za više od 24 miliona dinara.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na B92...






Povezane vesti

U Ćupriji počela izgradnja fabrike turske kompanije Feka automotiv

Izvor: Beta, 17.Sep.2019

U Industrijskoj zoni "Minel" u Ćupriji, na površini većoj od 7.000 kvadratnih metara, danas je počela izgradnja fabrike turske kompanije za proizvodnju delova za automobile "Feka automotiv".Kako je rečeno prilikom potpisivanja Memoranduma o razumevanju, kojim je četiri hektara zemlje u industrijskoj...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.