Pet saradnika turskog lista Džumhurijet zadržana u pritvoru

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Sep.2017, 23:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pet saradnika turskog lista Džumhurijet zadržana u pritvoru

Turski sud odredio je danas nastavak pritvora za pet saradnika opozicionog dnevnika Džumhurijet, koji su optuženi za terorističke aktivnosti.

Sud je odbacio zahtev za oslobađanje pet saradnika tog lista koji se oštro suprotstavlja predsedniku Redžepču Tajipu Erdoganu. Među optuženim je i glavni urednik lista Murata Sabundžu.

Sledeće ročište je zakazano za 25 septembar. Njihovo suđenje kritičari vide kao sliku erozije slobode štampe u >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Turskoj.

Međunarodna organizacija Reporteri bez granica (Reporters sans frontieres - RSF) optužila je danas predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana da pokušava da ugasi glavni opozicioni dnevni list u zemlji i uguši slobodne medije, u vreme suđenja novinarima tog dnevnika.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Pet saradnika turskog "Džumhurijeta" zadržana u pritvoru

Izvor: B92, 12.Sep.2017, 00:44

Istanbul -- Turski sud odredio je nastavak pritvora za pet saradnika opozicionog dnevnika Džumhurijet, koji su optuženi za terorističke aktivnosti. ..Sud je odbacio zahtev za oslobađanje pet saradnika tog lista koji se oštro suprotstavlja predsedniku Redžepču Tajipu Erdoganu. Među optuženim...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.