Palicama na slobodu medija u Turskoj, novinar odvezen u bolnicu

Izvor: B92, 11.Maj.2019, 11:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Palicama na slobodu medija u Turskoj, novinar odvezen u bolnicu

Ankara -- Novinara koji je kritički pisao o vladi predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana bejzbol palicama pretukli su nepoznati napadači i on je prevezen u bolnicu.

Informaciju je saopštio njegov list Jeničag.

Dnevnik je naveo da je njegovog kolumnistu Javuza Selima Demiraga bejzbol palicama tukla grupa od pet ili šest osoba, preneo je AP.

Razlog napada nije poznat, ali se navodi da je do njega došlo u sred povećanih tenzija oko odluke Vrhovne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izborne komisije da poništi rezultate izbora za gradonačelnika Istanbula od 31. marta, i zakaže ponovno glasanje za 23. jun 2019. godine.

Iz Erdoganove stranke tvrde da je pobeda na izborima dobijena prevarom, dok opozicija sa druge strane ističe da je evidentan pritisak vlade na Vrhovnu izbornu komisiju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.