PUČ U TURSKOJ JE IZREŽIRAN: Erdoganov zekleti neprijatelj se oglasio iz Amerike

Izvor: Telegraf.rs, 16.Jul.2016, 23:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PUČ U TURSKOJ JE IZREŽIRAN: Erdoganov zekleti neprijatelj se oglasio iz Amerike

Imam Fetulah Gulen, koji živi u SAD, a čije pristalice su turske vlasti okrivile za neuspeli puč, danas je izjavio da je pokušaj puča možda bio izrežiran, javlja Rojters.

On je takođe pozvao turski narod da na vojnu intervenciju ne gleda u pozitivnom svetlu.

Gulen je dodao da postoji mogućnost da je u pitanju izrežirani puč. On je to kazao preko prevodioca novinarima u Pensilvaniji gde živi.

Kazao je da se demokratija ne može postići putem vojne >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << akcije i kritikovao vladu predsednika Erdogana.

Gulen je dodao da se čini da vlast ne toleriše nijedan pokret ili grupu koja nije pod njihovom totalnom kontrolom.

Foto: Guliver/Defne Karadeniz/Getty Images

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je ranije danas da će, posle pokušaja puča, tražiti od SAD ekstradiciju Fetulaha Gulena, za kojeg turske vlasti tvrde da stoji iza pokušaja puča.

Erdogan je na skupu u Istanbulu dodao da je incidente izvela manjina unutar vojske, a ne sama vojska, javlja Rojters.

Organizacija bliska turskom verskom vođi Fetulahu Gulenu, koji se inače smatra najvećim suparnikom turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, demantovala je da je umešana u puč koji je u toku u Turskoj.

- Osuđujemo svaku vojnu intervenciju u domaćoj politici u Turskoj - navodi se u saopštenju Alijanse za zajedničke vrednosti, prenosi Rojters.

(Telegraf.rs / Tanjug)


Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

GULEN: ERDOGAN JE SAM ORGANIZOVAO PUČ Vraćam se u Tursku, ne plašim se izručenja!

Izvor: Kurir, 17.Jul.2016, 21:12

...Gulen je dodao i da je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan sam organizovao puč.."Nisam posebno zabrinut zbog zahteva za izručenje", rekao je Gulen, koji živi u dobrovoljnom izgnanstvu u američkoj saveznoj državi Pensilvaniji, preneo je Rojters..Zvanična Ankara je saopštila da sastavlja...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.