POČELO SASLUŠANJE zaposlenih u konzulatu: Umešani u nestanak Kašogija će biti PRONAĐENI

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Okt.2018, 17:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POČELO SASLUŠANJE zaposlenih u konzulatu: Umešani u nestanak Kašogija će biti PRONAĐENI

Zaposleni u saudijskom konzulatu u Istanbulu su počeli sa davanjem iskaza turskom tužilaštvu navodi agencija Anadolu.

Kako navodi ta agencija, 15 zaposlenih će dati iskaze (svi su turski državljani), a biće ispitani zbog nestanka saudijskog novinara Dženana Kašogija, za koga se veruje da je raskomadan u saudijskoj ambasadi.

Zvanična Anlara >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se još uvek nije izjasnila o audio snimcima na kojima je zabeleženo navodno ubistvo novinara.

Kašogi je poslednji put viđen kako ulazi u saudijski konzulat 2. oktobra. Video snimci na kojima se vidi kombi koji izlazi iz konzulata a u kojima su navodno delovi tela novinara su cirkulisali svetskim medijima.

BREAKING: "Saudi journalist Khashoggi was killed within two hours of his arrival at the consulate by a team of Saudi agents, who dismembered his body with a bone saw they brought for the purpose; the order came from Saudi royal court" - a senior Turkish official to @nytimes pic.twitter.com/x4up954l46

— Amichai Stein (@AmichaiStein1) October 10, 2018

Nesrećni novinar se našao na meti Saudijske Arabije zbog svoje žestoke kritike monarha te zalivske zemlje Mohameda bin Salmana.

Pratite nas na našem instagramu SrbijaDanas.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.