PALA KRV KOD AJN ISE: Turska artiljerija raspalila po Kurdima, ima mrtvih - žestoko se osvetili SDF-u (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Feb.2022, 19:15

PALA KRV KOD AJN ISE: Turska artiljerija raspalila po Kurdima, ima mrtvih - žestoko se osvetili SDF-u (VIDEO)

Prethodno su kurdski borci izvršili udare po turskim pozicijama

Dana 13. februara, jedan borac Sirijskih demokratskih snaga (SDF) je ubijen, a dvojica su ranjena kada je izvedena serija turskih artiljerijskih udara na predgrađe grada Ajn Isa u severnoj oblasti Rake, navodi Sirijska opservatorija za ljudska prava (SOHR). Grupa za praćenje sa sedištem u Londonu saopštila je da borci nadgledaju izgradnju utvrđenja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u blizini izbegličkog kampa Ajn Isa.

Sa druge strane, novinska agencija "Havar" javila je da je turska artiljerija na periferiji Ajn Ise ubila civila. Agencija je identifikovala žrtvu kao 35-godišnjeg Muhidina hadž Ahmeda Ibrahima.

Turski artiljerijski udari nisu bili iznenađenje. Turske snage i SDF poslednjih nedelja razmenjuju udare na severu i severoistoku Sirije.

Samo dan ranije, u raketnom napadu koji se pripisuje SDF-u ranjeno je pet civila u blizini grada Džarabulusa koji su okupirali Turci u severoistočnom delu Alepa. Kao odgovor, turska borbena bespilotna letelica gađala je vozilo u centru grada Amuda na severu Hasake, ranivši nekoliko ljudi.

Trenutna eskalacija između turskih snaga i SDF-a u severnoj i severoistočnoj Siriji se verovatno neće uskoro završiti. Čini se da je svaka strana odlučna da odvrati drugu.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije možete pročitati OVDE.
Pogledaj vesti o: Turska,   Sirija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.