Ovo je hit posao u Srbiji, ali nema ih dovoljno: Traže se vodiči za turiste iz Kine, Japana, Turske...

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Okt.2019, 11:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo je hit posao u Srbiji, ali nema ih dovoljno: Traže se vodiči za turiste iz Kine, Japana, Turske...

Potrebno je položiti stručni ispit

Srbija ima dovoljno turističkih vodiča koji govore engleski jezik, ali ih ima nedovoljno koji koriste kineski, japanski, skandinavske jezike, arapski, turski, čak ruski...

Problem je i što vodiči posao uglavnom traže u velikim gradovima dok ih je u manjim gradovima u unutrašnjosti nedovoljno.

Zbog toga Udruženje turističkih vodiča konstantno promoviše ovaj posao po celoj Srbiji i u saradnji s lokalnim zajednicama, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << a u nameri da zainteresuje mlade da polažu stručni ispit za turističkog vodića.

Prema podacima Mnistarstva trgovine, turizma i telekomunikacija u Srbiji trenutno ima 2.217 lica s licencom turističkog vodiča i 653 turistička pratioca, a od svih njih 70 odsto govori engleski jezik.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.