Oborili su nam helikopter, to će se dešavati, u ratu smo

Izvor: B92, 10.Feb.2018, 15:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Oborili su nam helikopter, to će se dešavati, u ratu smo"

Pripadnici snaga sirijskih Kurda pod nazivom Jedinice za zaštitu naroda (YPG) oborili su helikopter turske vojske u blizini grada Afrina na severu Sirije.

To je izjavio predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan.

"Jedan od naših helikoptera je nedavno oboren. Takve stvari će se dešavati, jer mi smo u ratu", rekao je Erdogan u obraćanju članovima svoje Stranke pravde i razvoja (AKP) u Istanbulu, prenosi Rojters.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Erdogan je, međutim, istakao da Turska "možda jeste izgubila helikopter, ali će oni (koji su ga oborili) platiti cenu toga".

U helikopteru turske vojske, poginula su dva vojnika, saopštila je turska vojska, ne precizirajući razlog rušenja letelice.

U saopštenju se navodi da tehničke ekipe ispituju kako se helikopter srušio, prenosi Rojters.

Istovremeno, izvori YPG potvrdili su da je turski helikopter oboren, što je prvi zvanično potvrđen slučaj uništenja jedne turske letelice iznad Sirije tokom dugogodišnjeg građanskog rata u Siriji, navodi britanska agencija.

Ankara je prošlog meseca počela vazdušnu i kopnenu ofanzivu na kurdske borce u pograničnom sirijskom regionu Afrinu, čime je otvorila novi front u sirijskom ratu u kojem učestvuje više strana.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Sirijski Kurdi oborili turski vojni helikopter kod Afrinav

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Feb.2018

ISTANBUL - Pripadnici snaga sirijskih Kurda pod nazivom Jedinice za zaštitu naroda (YPG) oborili su helikopter turske vojske u blizini grada Afrina na sjeveru Sirije, izjavio je danas predsjednik Turske Redžep Tajip Erdoan..."Jedan od naših helikoptera je nedavno oboren. Takve stvari će se dešavati,...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.