Novi napad: 23 žrtve

Izvor: B92, 02.Okt.2022, 12:27

Novi napad: 23 žrtve

U turskom vazdušnom napadu u severnom Iraku, 140 kilometara od granice, poginula su 23 člana u Turskoj zabranjene Kurdistanske radničke partije.

Turska redovno izvodi prekogranične vazdušne napade, često sa naoružanim bespilotnim letelicama, u susednom Iraku kao deo svoje ofanzive protiv militanata PKK koji se tamo nalaze, prenosi Rojters.

Ministar odbrane Hulusi Akar rekao je u četvrtak da je vojska pogodila 16 ciljeva u vazdušnim napadima te nedelje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u istom regionu Asos duboko u teritoriji Iraka.

PKK je pokrenula pobunu protiv turske države 1984. godine i više od 40.000 ljudi je ubijeno u sukobima koji su usledili. Turska, Sjedinjene Države i Evropska unija smatraju PKK terorističkom grupom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.